Blå blok vil gøre banklivet lettere

En række krav til bankerne skal fjernes, så det bliver lettere for virksomheder at låne penge og skabe vækst, mener Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Foto: Nikolai Linares. Blå blok. Søren Pind (V), Brian Mikkelsen (Konservative), Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti) og Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance)
Læs mere
Fold sammen

Hvis blå blok vinder magten efter valget, vil Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti rydde op i den regelbyrde, som rammer de danske pengeinstitutter, skriver Finans.dk.

Den nuværende regulering går nemlig udover væksten, fordi den bremser virksomhederne i at låne penge, lyder det fra den konservative erhvervsordfører, Brian Mikkelsen (K).

»Det er jo ikke bare en sektor, som man her er meget indgribende overfor. Det er et helt samfund, som kan mærke det,« siger han til Finans.dk.

De tre borgerlige partier er derfor parate til at undersøge, hvor der kan slækkes på kravene til bankerne, hvis regeringsmagten skifter i næste uge.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) siger til Finans.dk, at han er klar til at drøfte lovgivningen med henblik på at lette administrationen. Dog afviser han at slække den generelle linje, da den finansielle sektor ikke skal kunne »påføre det øvrige samfund så massive tab, som det skete sidst.«