»Bjarne og jeg har investeret 40 millioner surt optjente kroner i dette projekt«

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen kalder Danmarks Idrætsforbunds seneste kritik af Bjarne Riis for et korstog, der skader dansk cykelsport.

Den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen er utilfreds med DIF's negative reaktioner ovenpå Bjarne Riis' nye rolle som holdejer for det danske kontinentalhold Team Virtu Pro-Veloconcept. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Forretningsmanden Lars Seier Christensen langer kraftigt ud efter Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Den tidligere Saxo Bank-direktør er utilfreds med DIF's negative reaktioner ovenpå Bjarne Riis' nye rolle som holdejer for det danske kontinentalhold Team Virtu Pro-Veloconcept.

DIF mener ikke, at Riis bør lede et hold cykeltalenter så længe, at han ikke har besvaret alle spørgsmål, som blev rejst i en større dopingrapport fra sidste år.

Lars Seier Christensen kalder på Facebook DIF's reaktion for "helt uacceptabel".

»Stop nu jeres korstog, kære venner, og hjælp os i stedet med at bringe cykelsporten videre. Det er tid at se fremad, ikke bagud«, mener forretningsmanden.

DIF-direktør Morten Mølholm er blandt andet bekymret for, om Bjarne Riis med sin dokumenterede fortid med doping kommer til at lede unge ryttere i den forkerte retning.

»Jeg synes, at risikoen er større for det. Det er jo klart, at Bjarne Riis godt kan lære af fortiden og gøre noget rigtigt, selv om han har gjort noget forkert tidligere.«

- Problemet er bare, at hvis man ikke erkender, at man har gjort noget forkert og lægger alle kortene på bordet, så er risikoen for, at det går galt igen absolut til stede, sagde Mølholm torsdag til DR.

Lars Seier Christensen tager forretningsmakkeren Bjarne Riis i forsvar.

»Der er intet juridisk belæg for disse kommentarer, og DIF skader danske talenter, dansk cykelsport, og de underminerer ikke bare vore, men alles ambitioner og kommercielle interesser.«

»Nu har jeg lyttet til dette i flere år, som sponsor, støtte og investor i dansk cykelsport - og ærligt talt - jeg gider ikke mere«, skriver han på Facebook.

Den tidligere Saxo Bank-direktør vil nu drøfte situationen med sine advokater og tage kontakt til DIF-toppen. Hvis der ikke bliver lyttet, er han parat til at kæmpe videre i retten.

»Bjarne og jeg har investeret 40 millioner surt optjente kroner i dette projekt, og jeg kommer ikke til at finde mig i mere underminering af dette projekt, som er baseret på enkelte individers personlige præferencer og uden juridisk fundament.«

»Den økonomiske skade, dette måtte påføre os, vil de ansvarlige blive stillet til ansvar for«, skriver han.

Sammen med Bjarne Riis overtog Lars Seier Christensen i sommer hovedsponsoratet på det tidligere Team Trefor, som blev omdøbt til Team Virtu Pro-Veloconcept.

Duoen arbejder sideløbende på at skabe et World Tour-hold fra 2018.