Bjarne Graven sikrer sig endnu en toppost

Nordic Insurance Consolidation Group køber Skandias livsforsikringsselskab og sætter den tidligere FIH-boss på formandsposten.

ARKIVFOTO. Bjarne Graven Larsen er tidligere topchef i FIH Erhvervsbank og før det fondsdirektør i ATP. Han tiltræder desuden som CFO i Novo A/S den 1. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Graven Larsen sætter sig på endnu en topstilling, efter han tidligere på måneden sikrede sig posten som finansdirektør i Novo Nordisks pengetank, Novo A/S.

Nordic Insurance Consolidation Group har nemlig indgået en aftale om at købe Skandias livsforsikringsselskab og sætter den tidligere FIH-topchef på formandsposten i fremtiden. Under sig får han den nuværende administrerende direktør, Mikkel Jarbøl, som følger med selskabet til den nye ejer.

Livsforsikringsselskabet har været lukket for nye kunder siden 2001, da Skandia lancerede Skandia Bonuspension, men forvalter i dag 3,3 milliarder kroner fordelt på 13.000 policer.

”Mange pensionskasser og livsforsikringsselskaber fokuserer i dag - i hvert fald for så vidt angår nysalg - på forskellige former for markedsrenteprodukter. Ved at målrette indsatsen mod de eksisterende traditionelle produkter, håber Norli Pension, at kunne yde en meget omkostningslet og målrettet service til kunder, der har valgt at beholde deres garantier", lyder det fra Bjarne Graven Larsen i en kommentar til handlen.

Salget er det seneste skridt i en proces, der skal forekle Skandias forretninger i Danmark. I en pressemeddlelse oplyses det samtidig, at købet er Nordic Insurance Consolidation Groups første skridt på vejen mod at etablere sig på det nordiske marked med en nichestrategi om at levere målrettet service til kunder med garanterede pensioner.

»Salget af Skandia Liv A ligger i lige linje med vores strategiske mål om at skabe en enklere og smidigere virksomhedsstruktur og på den måde styrke vores konkurrenceevne og lønsomhed i fremtiden. Vores ambition er at stå stærkt på markedet for firmapensioner, forebyggelse og sundhedsforsikringer, og vejen dertil går gennem et skarpt fokus på de produkter, der giver kunderne mest værdi for pengene,« siger Jens Erik Christensen, bestyrelsesformand i Skandia.

Såfremt Finanstilsynet godkender handlen, vil livsforsikringsselskabet skifte navn til Norli Pension Livsforsikring. For kunderne i selskabet er der langt op til, at den største forskel bliver et nyt logo på brevpapiret. De fortsætter nemlig på samme vilkår og betingelser under den nye ejer, oplyser Skandia.