Bjarke Ingels styrer mod nyt Berlin-byggeri

Sammen med en række samarbejdspartnere står BIG over for at vinde opgaven om at opføre et nyt Media Campus for Axel Springer i Berlin.

I januar bliver det afgjort om Bjarke Ingels arkitektfirma BIG og fem andre samarbejdspartnere vinder konkurrencen om at bygge det store mediehus i Berlin for Axel Springer.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store glasfacader, lys og utallige terasser. Det skal danne rammen for et nyt Media Campus i Berlin for den tyske mediekoncern Axel Springer. I hvert fald hvis det står til den sammenslutning af grupper, som Bjarke Ingelsk arkitektfirma BIG er en del af. 

Lige nu er BIG blandt de tre sidste i konkurrencen om at opføre den nye bygning. Men intet er afgjort før i januar. 

Bjarke Ingels tror på det design, der er præsenteret.  
 
»BIGs designforslag, skaber optimale betingelser for møder og ideudveksling mellem de forskellige grupper af brugere. Som et tredimensionelt nabolag vil bygningen samle digitale og traditionelle mediebrands, nye såvel som etablerede virksomheder, iværksættere og ansatte, samt forene aktiviteterne i Axel Springer Campus med det offentlige liv i byen,« siger Bjarke Ingels i en pressemeddelelse. 
 
 BIG arbejder sammen med fem andre virksomheder, der blandt andet beskæftiger sig med landskab og ingeniørarbejde. 
 
Den nye bygning skal ikke kun samle en vifte af medieselskaber på ét sted. Den skal også forene byområdet omkring Berlinmuren og puste liv i de sidste byggegrunde.