Bjarke Ingels skal bygge lejligheder i Pittsburgh

Det bliver snart en smule mere hjemligt at rejse til den amerikanske by Pittsburgh. De danske stjernearkitekter fra Bjarke Ingels Group skal nemlig bygge 1.100 lejligheder i byen.

Bjarke Ingels og hans arkitektkontor har netop landet en stor ordre i den amerikanske by Pittsburgh. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad tænker du, når du hører om den amerikanske by Pittsburgh? Hvis du har reddet en smule med på de senere års NFL-bølge, så vil du nok tænke på byen som hjemsted for fodboldholdet Pittsburgh Steelers.

Men byen er meget mere end amerikansk fodbold, og snart er den også lidt mere dansk. De danske stjernearkitekter fra Bjarke Ingels Group (BIG) har nemlig lige skrevet under på en kontrakt om at bygge 1.100 lejligheder i byen i Pennsylvania. Det skriver lokalavisen Pittsburgh Business Times.

Borgmesteren i Pittsburgh, Bill Peduto, har udvalgt BIG, fordi det danske selskab »sender det budskab at kvalitetsdesign betyder noget.«

Helt konkret skal de mange lejligheder bygges Pittsburghs Lower Hill-område. Området - ikke overraskende - den nedre del af det større Hill-område i Pittsburgh, der igennem mange år har var plaget af fattigdom. 40 procent af området beboer lever ifølge Wikipedia under fattigdomsgrænsen.

BIG skal desuden indgå i et samarbejde med Pittsburghs lokale ishockey-hold, Pittsburgh Penguins, om at designe udendørsarealerne omkring holdets arena. Denne aftale er dog ikke endeligt afsluttet.

Hvor mange penge, der tilflyder BIG, melder historien desværre intet om.