Bizar udvikling: Forfatter politianmelder tobaksenkes advokat

Sagen mellem forfatteren Michael Teschl og tobaksenken Tineke Færch er kommet noget overraskende fra start, efter førstnævnte har valgt at politianmelde Færchs advokat for "procesbedrageri"

Arkivfoto. Sagen mellem forfatteren Michael Teschl og tobaksenken Tineke Færch er kommet noget overraskende fra start, efter førstnævnte har valgt at politianmelde Færchs advokat for "procesbedrageri" Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egentlig skulle sagen handle om forfatteren og den tidligere MGP-vinder, Michael Teschl, og tobaksenken Tineke Færch, men mandag formiddag er det sidstnævntes advokat, Tyge Trier, der har fået hovedrollen.

Michael Teschl har således søndag aften valgt at politianmelde Tyge Trier for procesbedrageri op til retssagen. Teschls advokat, den navnkundige Karoly Németh gjorde indledningsvis gældende, at Tyge Trier har forsøgt at "afspore processen" og "påvirke en teknisk sagkyndig".

Lidt baggrund først: Sidste april blev Michael Teschl fundet skyldig i at have bedraget Michelle Færch for betydelige midler, da han tilbage i 2012 var ansat hos Tineke Færch ved selskabet SF-gruppen. Det var faktisk Teschl selv, der i første omgang havde hevet SF-Gruppen i retten, da han mente at have penge til gode efter en uretsmæssig afskedigelse.

Det endte dog i stedet med, at retten i Lyngby vurderede, at det var Tineke Færch, der havde sit til gode.

Teschl ankede sagen til Østre Landsret, hvor sagen startede mandag. Op til sagen har Teschl og hans advokat sendt op til flere lydfiler ind til retten. Det drejer sig blandt andet om samtaler mellem Teschl og Tineke Færch.

Sidstnævnte advokat, Tyge Trier, har dog anfægtet lydkvaliteten af flere filerne, og han har blandt andet bedt om teknisk assistance fra en lydekspert fra Danmarks Radio. Ifølge Karoly Németh har den sagkyndige dog følt sig manipuleret og presset af Trier, og af samme grund bad Németh mandag Landsretten om lov til at afhøre den lydsagkyndige, ligesom han krævede hele sagen udsat.

Han henviste blandt andet til mails, hvor Tyge Trier ifølge Németh har oplyst "positivt forkerte" oplysninger til Landsretten om lydoptagelser.

Efter en kort pause meddelte retten, at Németh ikke ville få lov til at afhøre den lydsagkundige, da vidnet ikke var "relevant for den aktuelle ankesag".

Den afgørelse kærede Karoly Németh øjeblikkeligt.

"Jeg kan ikke leve med, at Landsretten sidder med fejlagtige oplysninger. Det kunne afklares med et to minutters afhøring af et vidne," protesterede Karoly Németh.

Der er afsat tre retsdage til at behandle ankesagen.