Biva-Tæppeland afviser købere

Møbel- og tæppekoncernen har modtaget flere bud i løbet af weekenden, men den konkursramte koncern har takket nej til alle køberne.

Biva Tæppeland søger en ny ejer efter koncernen blev ramt af konkurs. Men de købere der har meldt sig indtil videre er blevet afvist. Budende var ikke høje nok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tolv dage siden måtte Biva og Tæppeland give op. Siden da har 33 af de 50 butikker kørt videre, mens koncernen har ventet på en interesseret køber. Og der har været interesse, men priserne har ikke været høje nok.

Derfor har Biva-Tæppeland pænt takket ned til weekendens bejlere. Nok er koncernen begæret konkurs, men mere pressede for at finde en køber er Biva-baglandet ikke.

»Vi er ikke specielt pressede. Nu drifter vi foreløbig videre selv, og så ser vi selvfølgelig gerne, at der kommer en køber, som vil betale en ordentlig pris. Men gør der ikke det, så drifter vi videre selv,« siger kurator Lisa Bo Larsen, advokat i Kromann Reumert.

Prisen skal gerne svare til, hvad koncernen selv kan få for varerne og en afvikling, og kommer der ikke et højt nok bud, må Biva-Tæppeland selv afvikle og lukke ned, når alle varer er solgt, fortæller Lisa Bo Larsen.

»Men lige nu er vi en organisation i drift, og det må markedet forholde sig til,« siger hun.

Dog er to af de 33 endnu åbne butikker lukket ned i går og åbner ikke igen. Det var butikkerne i Aarhus Vest og Kastrup, men de lukkede på grund af uro og støj, siger Lisa Bo Larsen. Til gengæld åbner to nye butikker i henholdsvis Randers og Køge, mens koncernen venter på den rette køber.