Biva kæmper med rød bundlinje

Et finanskrisesløjt marked og overtagelsen af kriseramte Tæppeland nævnes som hovedårsagerne til Bivas underskud på 45 mio. kroner i 2011.

Mødelkæden Biva kommer ud af 2011 med et solidt underskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den velkendte så glade Biva-pige, der energiskt mindede os om, at "Vi ses i Biva", må sidde med et noget stivnet smil. Møbelkæden Biva, er nemlig kommet ud af 2011 med et tab på 45 mio. kroner, skriver Børsen

Det dårlige resultatet skyldes i høj grad Bivas overtagelse af det kriseramte Tæppeland A/S - en overtagelse, der har tynget regnskabet med 35 mio. kroner.

"Isoleret set er det ikke tilfredsstillende. Men der ligger en masse omstruktureringsomkostninger i de tal, blandt andet købet af Tæppeland og lukningen af en masse butikker," siger Torben Løvdal, administrerende direktør i Biva.

Bivas ledelsesberretning for 2010 lovede en lysere fremtid for møbelkoncernen: det viste sig ikke at holde stik. Men på trods af, at man skød forbi målet sidste år, så tager Torben Løvdal alligevel store ord i munden, når han taler om Bivas fremtid.

"Selv om jeg sagde det samme sidste gang, regner jeg med, at vi får overskud allerede i år. Og jeg tror i al beskedenhed, at vi er i gang med at skrive historie i dansk detailhandel ved at vise, hvordan markedet kommer til at se ud fremover," siger Torben Løvdal.