Bitter Palm langer ud efter pressen

Den tidligere mesterbokser Hans-Henrik Palm giver en lige højre den danske journaliststand, som han mener har været alt for unuanceret i dækningen af hans økonomiske deroute.

Hans Henrik Palm blev onsdag erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sin storhedstid var den tidligere mesterbokser Hans-Henrik Palm en hårdfør herre, der ofte fightede sig gennem 12 udmagrende runder. Dengang endte Palm ofte som sejrherre, men her til formiddag varede det kun ti minutter – svarende til lidt over tre bokserunder – før forretningsmanden blev knockoutet af Sø- og Handelsretten.

Alligevel var Palms blik under seancen både stift, køligt og ganske roligt. En manøvre boksere ofte tilegner sig for ikke at vise svaghed overfor modstanderen. Men Palm kunne ikke psyke dommer og anklager. Han prøvede end ikke. Palm smed nemlig hurtigt håndklædet i ringen, da han efter fem minutter gjorde det klart, at han ikke havde mulighed for at betale gælden, der beløber sig på den forkerte side af en halv milliard kr.

En gæld som Palm efterfølgende benægtede ville ligge i det leje.

”Nu er det hele ikke kun gæld. Der er også nogle aktiver, der skal modregnes. Tiden må vise, hvad de er værd, når de forhåbentlig bliver solgt,” lød det fra Hans-Henrik Palm.

Hans-Henrik Palm er efter udsagn ikke bitter efter konkursbegæringen, som er foranlediget af skattevæsenet. Men efter domsafsigelsen kunne den tidligere bokser ikke lade være med at komme med nogle verbale hooks til de danske journalister.

”Jeg har haft et forretningsforløb siden jeg var 20 år, hvor jeg har bygget to store forretninger op, som jeg efterfølgende har solgt. Jeg har skabt tusindvis af arbejdspladser og betalt millioner kroner i skat. Vi kunne gå en tur i København, så ville jeg kunne vise dig det ene projekt efter det andet, som jeg har sat i gang. Derfor bliver jeg skuffet, når journalister ikke researcher grundigt nok. I mangler at grave et spadestik dybere i stedet for at koge det hele sammen og fremstille mig som en rendyrket finansspekulant,” raser Palm på en trappesats, hvor business.dk fanger ham til en kommentar.

”I journalister har desuden været flittige til at nævne mit navn hver gang, der har været en sag med Amagerbanken. Jeg er blevet synonym med Amagerbanken, og hver gang bankens navn er blevet nævnt, så er jeg ene mand blevet hevet frem som skurken. Det er et umenneskeligt pres,” lyder det fra Palm med henvisning til den trecifrede milliongæld til den storombruste bank.

Amagerbanken har den senere tid fået hård kritik for at holde hånden over nogle af deres absolut største kunder, som nu har mistet deres formue. En af dem er Hans-Henrik Palm, der for knap to år siden købte Danmarks dyreste villa af den forhenværende IT-milliardær Erik Damgaard for en svimlende pris på 75 mio. kr. Det investering hænger nu som en klods om benet på Palm, der indrømmer at købet var en brøler af dimensioner.

”Hvis dumhed kunne betale sig, så var jeg ikke fattig i dag. Man kan roligt sige, at jeg betalte overpris. Jeg stak snuden lige ned i en hvepserede, og det betaler jeg prisen for i dag.”

Med konkursbegæringen i hånden kan Hans-Henrik Palm nu endegyldigt se fremad. Ifølge eget udsagn ligger den givetvis indenfor sportens verden. Nærmere vil han ikke komme. Især ikke på en halvkold trappesats, hvor der er andre ting, der trækker.

”Der er mange, der har inviteret på frokost, så det er det, jeg skal nu. Så det er da en meget god start som konkursramt, ikke? Især når man nu ikke behøver at betale,” slutter en trods alt lystig Hans-Henrik Palm.