Bitten Clausen er død 103 år gammel

Enken efter Danfoss' grundlægger, Mads Clausen, er død i en alder af 103 år.

Bitten Clausen sammen med søn Jørgen Mads Clausen og svigerdatter, Anette Nøhr Calusen, Danfoss. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Bitten Clausen, der er enke efter Danfoss’ grundlægger, Mads Clausen, er død i en alder 103 år.

Hun gik bort mandag aften, oplyser Danfoss til Berlingske Business.Jørgen Mads Clausen, den ældste søn af Bitten Clausen og bestyrelsesformand i Danfoss A/S, udtaler i et digitalt mindeord, at familien er dybt berørt af Bitten Clausens død.

»Vores mor var et stort menneske. Ikke af statur, men i kraft af sine menneskelige kvaliteter og sin stille og ydmyge adfærd. Hun levede et både langt og godt liv, og hun spredte glæde og taknemmelighed på sin færd,« udtaler han og fortsætter:

»Vi er taknemmelige over, at vores mor har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste. Jeg takker samtlige nuværende og tidligere medarbejdere i Danfoss for den loyalitet og støtte, de har vist vores mor igennem alle disse år. Æret være hendes minde«.

Danfoss har oprettet en mindeside for Bitte Clausen, hvor der er mulighed for at skrive en kondolence til familien.

Bitten Clausen blev født i Haderslev den 20. oktober 1912. I 1939 blev hun gift med Mads Clausen og flyttede til Als, hvor hun medvirkede til at opbygge den virksomhed, der i dag er kendt som Danfoss.

Da Danfoss-grundlæggeren Mads Clausen døde i 1966 blot 60 år gammel overtog Bitten Clausen formandsposten i Danfoss’ bestyrelse.

Hun var frem til sin død æresmedlem af Danfoss’ bestyrelse.

I 1975 blev Bitten Clausen Ridder af Dannebrogsordenen, i 1990 Ridder af 1. grad og sidenhen Ridder af 1. klasse af den Norske Skt. Olavs Orden.

Bitten Clausen stedes til hvile fra Havnbjerg Kirke, og begravelsen finder sted under private former, oplyser Danfoss.