Bitcoins »far« fanget i dramatisk biljagt i LA

Skaberen af den digitale valuta er ifølge et amerikansk medie en sky, gråhåret japaner med millioner af dollars i tegnebogen.

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek skrev torsdag at Satoshi Nakamoto angiveligt er man bag den virtuelle valuta bitcoin. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MCNEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Satoshi Nakamoto.  Siger navnet dig noget?

Næppe. Alligevel blev det japanske navn torsdag omdrejningspunktet for et massivt presseopbud, et antastet postbud og sågar en californisk biljagt.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.Tomulten kom efter, at det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek torsdag afslørede manden bag navnet som skaberen af den virtuelle valuta bitcoin. Ifølge britiske BBC har det hidtil været troet, at navnet Satoshi Nakamoto var et pseudonym for en gruppe af computerfolk, der havde stået bag internetvalutaen. Men Newsweek mener altså nu, at skaberen bag bitcoin rent faktisk bærer navnet Satoshi Nakamoto og er en 64-årig japaner bosiddende øst for Los Angeles.

Ifølge magasinet skal bitcoinskaberen, der i øvrigt skal have en stor interesse for modeltog, være god for omkring 400 millioner dollars.Men over for det store presseopbud nægtede den angivelige bitcoinskaber ethvert forhold til den digitale valuta.

»Jeg er ikke i Bitcoin, jeg ved ikke noget om det,« skal Nakamoto have sagt, mens han forsøgte at komme væk fra de mange journalister og pressefotografer.

Sathoshi Nakamoto lykkedes med at komme væk fra pressen, som efterfølgende i bil prøvede at få ham i tale. Ifølge Reuters skal Nakamoto nu befinde sig i Associated Press' kontorer i Los Angeles - med en hær af journalister uden for indgangen.


Bitcoin-valutaen har på det seneste været igennem en tumultarisk periode, der blandt andet har berørt den japanske bitcoinbørs Mt. Gox, der lukkede ned i sidste uge.