Bitcoin presset efter kinesisk forbud mod nyudstedelser

Myndighederne i Kina har forud for en forestående gennemgang indført et forbud mod såkaldte ICO'er, initial coin offerings, hvilket mandag har lagt pres på digitale kryptovalutaer som bitcoin.

Arkivfoto. Myndighederne i Kina har indført et forbud mod såkaldte ICO'er, initial coin offerings, hvilket mandag har lagt pres på digitale kryptovalutaer som bitcoin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beslutningen blev truffet i weekenden, efter at der i sidste uge var forlydender om, at de kinesiske myndigheder overvejede et forbud, indtil bekymringerne om risiciene var blevet adresseret.

En stor ICO-konference, som skulle være foregået i Beijing, blev aflyst, og store ICO-handelsplatforme blev informeret om, at alle ICO'er nu officielt er forbudte som følge af involvering i "illegal finansiering", skriver mediet Silicon Angle.

Udstedelserne har boomet i Kina i år, hvor der gennem 65 ICO'er er blevet rejst 2,62 mia. yuan i kapital.

Efter weekendens kinesiske begivenheder er der mandag pres på værdien af bitcoin. Efter at have sat rekord på rekord i løbet af året, gjorde valutaen det igen fredag med en kurs på 4880,85 dollar. Mandag falder den dog næsten 8 pct. til 4512,19 dollar.

Værdien er blevet mere end firedoblet siden starten af året, da kursen lå omkring 1000 dollar. Prisen har været drevet op blandt andet af stigende efterspørgsel i Kina og det forhold, at flere virksomheder - blandt andet den russiske e-handelsgigant Ulmart og det japanske flyselskab Peach - har accepteret valutaen som betalingsmiddel.

Samtidig har Japan lagt op til, at valutaen skal kunne betragtes som en almindelig valuta. Stigningerne skal også ses i lyset af et begrænset udbud af bitcoins. Der er i dag omkring 16,5 mio. bitcoins i omløb, og der bliver løbende udstedt nye, som dog maksimalt vil nå 21 mio. i år 2140.