Bitcoin-milliardær forudser voldsomme stigninger: Bedre end guld

Brødrene Winklevoss har tjent store formuer på tidlige investeringer i den digitale valuta bitcoin. Cameron Winklevoss forudser en stigning på 20 gange dens nuværende valuta.

Arkivfoto: Brødrende Winklevoss har storinvesteret i den digitale valuta bitcoin. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er brødreparret, der sagsøgte Facebook-stifter Mark Zuckerberg for idétyveri og gik hjem med et trecifret millionbeløb.

De er også brødreparret, der roede sammen til OL i Beijing og fik en 6.-plads.

Sidst, men ikke mindst, er de brødreparret, der har tjent milliarder på tidligt at investere i den digitale valuta bitcoin.

Cameron Winklevoss menes at være en af de største ejere at bitcoin. Han tror, at dens vilde stigninger i løbet af 2017 kun er starten. Det skriver Bloomberg.

Her forudser Winklevoss en fremadrettet stigning på 20 gange dens nuværende kurs. Investorer vil nemlig komme til at se det som en opgradering af guld, mener han. Dermed lægger han afstand til nogle fortalere, der i den seneste tid har udtrykt bekymring for, om bitcoins vilde stigninger er udtryk for en boble, der kan springe når som helst.

»Jeg er 90 procent sikker på, at det her er en boble,« sagde Stephen Pair, direktør for BitPay, en virksomhed, der faciliterer betalinger med bitcoin for virksomheder, til Wall Street Journal, efter bitcoin var steget med 40 procent på 40 timer.

Han baserer sine projektioner på markedsværdien på guld, som han mente ligger omkring 6 trillioner dollar – ifølge andre nærmere 7,5 trillioner dollar. Winklevoss sagde ifølge Bloomberg, at flere investorer begynder at købe ideen om, at bitcoin – udvundet af computere – er mere bærbart og deleligt end guld.

»Vi tror, at bitcoin er en disruptor for guld,« sagde Winklevoss i et interview med Bloomberg.

Bitcoin-rusen synes at have gået mainstream over de seneste uger. Natten til mandag udløste bitcoin-rusen to gange børspause, da den kom på den Chicago-baserede børs Cboe.

Men de vilde stigninger har også fået flere og flere til at advare om, at der er tale om en boble, som uundgåeligt vil springe på et tidspunkt.