Bitcoin-børs lukker for transaktioner af frygt for hackerindbrud

Bitstamp har lukket for alle transaktioner af frygt for et igangværende virtuelt bankrøveri. Det gælder dog formentligt kun kassebeholdningen og ikke bitcoins i boksen.

Foto: MARK BLINCH

En af verdens største Bitcoin-børser, slovenske Bitstamp, har midlertidigt indstillet alle transaktioner af frygt for, at én af børsens wallets er kompromitteret. Det skriver CoinDesk.

Kunderne rådes til ikke at forsøge at overføre virtuelle penge til de adresser, de har fået udleveret, da Bitstamp har mistanke om, at de er kompromitteret.

Selskabet forsikrer, at angrebet kun påvirker de kryptokontanter, der ligger i den aktive kassebeholdning, mens størstedelen af de bitcoins, Bitstamp opbevarer, ligger lagret uden at være umiddelbart tilgængelige. Ifølge Bitstamp har selskabet tilstrækkelige reserver til at dække eventuelle tab fra den kompromitterede wallet.

Problemerne hos Bitstamp er de seneste, som rammer handlen med Bitcoins, der tidligere har været plaget af hackerangreb og anklager om svindel. Blandt andet i forbindelse med, at de på daværende tidspunkt største børs, Mt. Gox, pludselig lukkede.