Biotekindustri vil have støtte

Offentlig venturekapital, skatte-kompensation for forskningsudgifter og en forbedret forskerskatteordning. Det er nogle af de redningsveste, som staten ifølge biotekindustrien og ventureinvestorerne bør kaste ud til biotekindustrien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brancheforeningerne Dansk Biotek og Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA) er gået sammen for at råbe de danske politikere op efter nyheden om, at op mod halvdelen af de mindre og mellemstore biotekselskaber i Medicon Valley er på fallitens rand, som beskrevet i Berlingske Tidende tirsdag.

Under overskriften "Redningsplan for Medicon Valley" foreslår industrien og investorerne, at staten og skattevæsenet træder til med hjælp - bl.a. i form af en milliard venturekroner fra regeringen til de virksomheder, der allerede er i ventureselskabernes portefølje.

Engelsk forbilledeEt andet forslag går på, at biotekvirksomheder efter engelsk forbillede skal have 25-35 pct. af deres forskningsudgifter direkte tilbage fra skattevæsenet.

En forbedring af forskerskatteordningen er også blandt de instrumenter, som regeringen ifølge brancheforeningerne bør gribe til for at holde liv i virksomhederne i Medicon Valley.

"Danmark har brug for højteknologiske arbejdspladser, der erstatter jobbene, som globaliseringen udflytter. Redningsplanen vil medvirke til at sikre danske vækstvirksomheder inden for biotek, cleantech og it," lyder det fra de to brancheorganisationer.