Biotekboom i 2009

Dansk biotekindustri er blevet mere moden, og en række selskaber er nu så langt i deres udvikling, at hele 11 selskaber planlægger en børsnotering inden for de kommende tre år.

Heraf har seks selskaber planlagt en notering i 2009, hvor der bliver trængsel på børsen. Det viser en undersøgelse foretaget af Sunstone Capital, der anonymt har spurgt direktører og bestyrelsesmedlemmer i Medicon Valley om deres planer, skriver Børsen.

I 2008 har tre selskaber planlagt at lade sit selskab notere på en aktiebørs, mens mindst to selskaber styrer mod en notering i 2010. Broderparten af noteringerne vil være danske selskaber og kun få svenske selskaber.

"Der er en større optimisme i Danmark, hvor de seneste års succes på biotekområdet avler mere succes og skaber optimisme. I Sverige har flere selskaber fået tæsk og appetitten i investorkredse på at investere i området er mindre," siger Peter Benson, managing partner i venturefonden Sunstone Capital, der præsenterede konklusionerne på biotekbranchen netværksdag, Biotech Builders.

Det skriver Børsen.