Biotek-branchen skyder regeringens vækstplan ned

Ifølge Brancheorganisationen Dansk Biotek batter den plan ikke noget. Der er i stedet brug for bedre skattekreditter.

Foto: Nikolai Linares. Arkivfoto. Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2015
Læs mere
Fold sammen

Toppen af den danske biotekbranche rækker ikke hænderne i vejret over regeringens promovering af et nyt tiltag i forbindelse med den omfattende vækstpakke. Brancheorganisationen Dansk Biotek, hvis 50 ud af 105 medlemmer tester og udvikler lægemidler, foretrækker væsentligt bedre skattekreditter, eller skatterabatter, for mindre eller nystartede biotekvirksomheder.

»Det giver et boost i likviditeten til de virksomheder, der kan afskrive. Og den ordning har vi været rigtigt glade for i biotekbranchen, fordi mangel på likviditet har været et rigtigt stort problem for de mindre selskaber. En forbedring af ordningen vil forbedre vilkårene for de fleste af vores medlemmer med mellem ti og 50 ansatte,« siger sekretariatschef Christian Quaade fra Dansk Biotek.

Skattelempelser i år

I forbindelse med vækstudspillet vil regeringen give mindre og nyetablerede innovative techvirksomheder skattelempelser, allerede med virkning fra i år. Derfor skal afskrivningsreglerne justeres for at fremme forskning og udvikling i særligt nyetablerede forskningsbaserede virksomheder med store udgifter på den front.

Ingen betydning for de små

»Det er meget pænt af regeringen med sit vækstforslag at tænke på medlemmerne af Dansk Biotek og love dem en fremtidig lempelse i skatten, hvis de på et tidspunkt begynder at tjene penge.

Men for de små biotekselskaber vil initiativet ikke have den store betydning,« fastslår sekretariatschef Christian Quaade fra Dansk Biotek, der dog understreger, at han endnu ikke har læst det fulde udspil fra regeringen.

Han siger, at det, der vil øge chancen for, at nogle af de små selskaber begynder at tjene penge er, at man øger deres likviditet.

»Her har virksomhederne god hjælp fra ordningen med skattekreditten, så private investeringer kan række længere. Jo længere flere virksomheder kan lave forskning og udvikling af medicin, jo større er chancen for, at de på lang sigt kommer til at tjene penge,« siger Christian Quaade.