Bioporto går frem trods af høje omkostninger

Der har været fremgang hos Bioporto i andet kvartal af 2015, selv om virksomhedens resultat har været påvirket af høje forsknings- og udviklingsomkostninger.

Foto: SPENCER PLATT. Sammen med regnskabet nedjusterer BioPorto sine forventninger til 2015 og venter nu en omsætning på 22-23 mio. kr. samt et negativt nettoresultat på 10 mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af biotekselskabets regnskab, der er præsenteret fredag morgen.

Ud af kvartalet kommer Bioporto med en omsætning på 5,8 mio. kr. mod 4,5 mio. kr. i samme periode året før. Det er svarende til en vækst på 29 pct.

I forhold til forsknings- og udviklingsomkostningerne er i de i årets første seks måneder øget med omtrent 1,6 mio. kr. i forhold til sidste år som følge af de nu afsluttede kliniske studier i USA.

- Øvrige kapacitetsomkostninger er reduceret som følge af effektiviseringer. Der har i halvåret været afholdt omkostninger i forbindelse med kommercielle forberedelser på markedet i USA, skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.

Resultatet af ordinær drift (EBIT) endte i andet kvartal negativt på 4 mio. kr., men det var stadig en lille fremgang i forhold til samme kvartal året før, hvor det negative resultat lød på 5,7 mio. kr.

På bundlinjen noterer Bioporto for andet kvartal et underskud på 3,3 mio. kr. mod et underskud på 4,6 mio. kr. i sidste års andet kvartal.

Sammen med regnskabet nedjusterer selskabet sine forventninger til 2015 og venter nu en omsætning på 22-23 mio. kr. samt et negativt nettoresultat på 10 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en omsætning på 22-25 mio. kr. samt et negativt nettoresultat på 8-10 mio. kr.