Bioporto får 20,8 mio. kr. ind ved aktiesalg

Biotekselskabet Bioporto får 20,8 mio. kr. i nettoprovenu ved den rettede emission, som selskabet satte i gang 11. november.

Den rettede emission blev fuldtegnet, og samlet blev der udstedt 12,9 mio. nye aktier med en tegningskurs på 1,69 kr.

Pengene skal bruges til en vigtig godkendelse af selskabets største satsning på det amerikanske marked - en test til brug for nyrepatienter. Den blev afvist i første omgang og derfor har Bioporto været nødsaget til at skaffe nye penge for at få styr på fremtiden.

- Jeg er meget tilfreds med gennemførelsen af den fuldtegnede emission, som har haft stor opbakningen og interesse blandt investorer. Provenuet fra emissionen vil styrke selskabets likviditet betydeligt, og væsentligst medvirke til, at bringe vores test for akut nyreskade, The NGALTest, gennem godkendelsesprocessen hos FDA, siger Peter Mørch Eriksen, administrerende direktør i Bioporto, i en kommentar.

Blandt andre har bestyrelsesformanden i Bioporto, Thomas Magnussen, har købt 100.000 aktier, mens næstformand Torben A. Nielsen har købt 88.757 aktier ved den rettede emission.

Samlet arbejder selskabet nu målrettet mod en ventet lancering til diagnostisk brug i USA i 2018.

Bioporto måtte i maj acceptere, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, ikke kunne godkende produktet NGAL Test, da der ikke var tilfredshed med de data, som var vedlagt ansøgningen. Og det danske biotekselskab er nu i gang med at lave den nye ansøgning.