Biltema udvider i Danmark med kæmpe varehus

Biltema-kæden udvider nu i Danmark med den ottende forretning, trods hård konkurrence på markedet. Det endelige mål lyder på 20-25 varehuse i det danske landskab.

Foto: LISELOTTE SABROE.
Læs mere
Fold sammen

Den svenske varehuskæde, Biltema, åbner ny butik i Slagelse ved årsskiftet 2015/2016. Det bliver den ottende af sin slags i Danmark.

Det nye varehus i Slagelse bliver 4.000 kvadratmeter stort og medfører 30 nye arbejdspladser. Her regner de med at trække 300.000 besøgende.

Men udover Slagelse åbner der ny butik i Glostrup, og til næste år kan man forvente at se Biltema i Fredericia. I alt skal der dukke 20-25 nye Biltema-forretninger op i det danske landskab.

»Strategien er sat tilbage i midt 90'erne, der var Danmark en del af et markedsområde, man ville satse på. Så kan man sige, at den danske planlovgivning gør det utrolig svært at etablere sig i Danmark,« siger Karsten Pedersen, direktør i Biltema Danmark A/S, og fortsætter:

»Men nu begynder Biltema at blive så etableret i de andre nordiske lande, at Danmark er naturligt at sætte kræfterne ind på.«

Og ifølge Karsten Pedersen er der »slet ingen tvivl om«, at der er plads til så mange Biltema-varehuse. Men konkurrencen er hård, for der eksisterer allerede mange etablerede varehuse i Danmark såsom Jem & Fix og Harald Nyborg.

»Det er en etableret marked, vi går ind på, så konkurrencen er helt klart hård. Der kan man sige, at indtil videre er der blevet taget vældig godt imod os, hvor vi nu dukker op. Vi har også et lidt andet varemiks end de andre butikker,« fortæller Karsten Pedersen.

Biltema-kædens historie går tilbage til 1963 i en svensk garage i Lindköping, hvor Sven Åke Lindholm var dybt chokeret over, hvad reservedele til bilen kostede. Kæden har i dag butikker både i Sverige, Finland, Norge og nu også Danmark, hvor den første butik åbnede i 2002.