Bilsalg på vej mod rekord trods månedligt fald

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at bilsalget i Danmark faldt en smule i oktober sammenlignet med måneden før.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. »Selvom det er faldet, er antallet af nye biler, der ruller ud på vejene, stadig meget højt. Det skal gå meget mærkeligt til, hvis ikke 2015 kommer til at sætte ny rekord,« vurderer privatøkonom.
Læs mere
Fold sammen

Men det er fortsat på et meget højt niveau og har kurs mod rekord i 2015.

Det vurderer Danske Banks privatøkonom Las Olsen.

Der blev indregistreret 16.880 nye personbiler, 2801 varebiler og 533 lastbiler i august. Det er et fald på 4 pct. fra sidste måned, men det var også en af de højeste målinger nogensinde, påpeger Las Olsen.

- Selvom det er faldet, er antallet af nye biler, der ruller ud på vejene, stadig meget højt. Det skal gå meget mærkeligt til, hvis ikke 2015 kommer til at sætte ny rekord, skriver privatøkonomen i en analyse og tilføjer:

- At der bliver solgt så mange nye biler hænger dels sammen med, at forbruget i det hele taget er voksende. Men den vigtigste forklaring på, at bilsalget er så højt, er, at der et blevet betydeligt nemmere at få råd til en ny bil i Danmark. De mange mikrobiler, der er kommet frem de senere år er et reelt alternativ til en brugt bil, og de sniger sig også uden om størstedelen af den registreringsafgift, som større biler har, og som har holdt bilantallet i Danmark nede.

Bilsalget i oktober ligger omkring 8 pct. over den tilsvarende periode sidste år, og det vækker glæde hos brancheforeningen.

- Bilimportørerne tolker de fine salgstal som en tillid blandt forbrugerne og i erhvervslivet om en tro på fortsat vækst, og vi glæder os over den positive udvikling, som vi har set gennem snart flere år, siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.