Billund-selskab runder 500 fly – og et overskud på 665 millioner kroner

En midtjyde, der lever i det stille, præsenterer et stort millionoverskud på en af verdens største flåder af leasingfly. Martin Møller Nielsen er blandt landets absolut rigeste, og det er siden stiftelsen af NAC kun gået en vej.

Nordic Aviation Capital med Martin Møller Nielsen i spidsen råder nu over verdens største flåde af mindre regionalfly – 500 fly leaser selskabet NAC til flere end 75 flyselskaber verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Billund-baserede luftfartsselskab Nordic Aviation Capital (NAC), der blev stiftet i Skive, har nu åbnet selskabets nye hovedkvarter i Limerick i Irland, hvorfra firmaet skal styre en af verdens største flåder af mindre regionale fly.

I en pressemeddelelse oplyser NAC, at selskabet har rundet fly nummer 500, og at det efter første halvdel af regnskabsåret 2019/2020 kan præsentere et overskud 98,1 mio. dollar – det svarer til ca. 665 mio. kr.

»Den første halvdel af regnskabsåret har været travl med mange spændende udviklinger i forretningen. Vores historiske præstation viser, at vi er kommet godt i gang med vores imponerende vækstrejse,« siger administrerende direktør Søren Overgaard i pressemeddelelsen.

Mens NAC ikke umiddelbart er et af de mest synlige firmanavne blandt rejsende i verdens lufthavne, er der en betydelig chance for, at mange har fløjet i et NAC-fly. Selskabet er blandt verdens største selskaber inden for flyleasing, og udlejer således fly til selskaber som British Airways, Lufthansa og Air Canada samt mere end 70 andre selskaber i 50 lande.

Blandt Danmarks rigeste

Nordic Aviation Capital blev stiftet i 1990 i Skive, efter at den dengang blot 21-årige Martin Møller Nielsen nogle år forinden havde solgt et fly, som han havde shinet op.

Dette blev fundamentet til en særdeles god forretning, som har sikret Martin Møller Nielsen en plads blandt landets allerrigeste.

Da Berlingske i efteråret udfærdigede en liste over Danmarks 100 mest velhavende, havnede den ikke videre offentlige midtjyde på syvendepladsen med en personlig formue på 20,4 mia. kr.

Martin Møller Nielsen er ikke længere administrerende direktør, men sidder på 27 procent af aktierne i selskabet, som også har den svenske kapitalfond EQT, Lego-pengetanken Kirkbi og singaporeanske GIC i ejerkredsen.

Martin Møller Nielsen er selskabets bestyrelsesformand og bor i dag i England, hvor han ligeledes figurerer på lister over landets rigeste personer.