Billund oplever boom i passagerer

Passagerboom. Billund Lufthavn har nu næsten 70.000 passagerer flere end i hele 2006. Ryanairs indtog med snart syv udenrigsruter er en vigtig forklaring.

Billund Lufthavn skulle kun bruge 11 måneder til at slette den ti år gamle passagerrekord på 2,05 mio. passagerer fra 1997.

Drevet af især lavprisselskabet Ryanairs entré i lufthavnen for godt et år siden er passagertallet nærmest eksploderet og nåede i november 2.119.142 passagerer, en stigning på 19,9 procent i forhold til samme tid året før og næsten 240.000 flere end i hele 2006.

- Ryanair har tilført mere trafik på nogle destinationer, vi ikke havde før, og har hen over sommeren haft megen trafik på byer som Pisa, Madrid og Dublin, ligesom selskabets London-rute er kommet rigtig godt i gang. Men Ryanair er langt fra hele forklaringen på fremgangen, siger lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen og peger på blandt andet lufthavnens hovedrute, KLM's rute til Amsterdam.

KLM har indsat større fly på tre af fire daglige afgange på ruten, der fortsat er den mest benyttede fulgt af ruter til London, Oslo, Frankfurt og Paris.

Rutetrafikken til udlandet steg i november med over 40 procent til 96.651 passagerer, og for hele året er kategorien gået frem med imponerende 31,4 procent til 1.021.759 passagerer.

Ryanair har i forhold til november i fjor åbnet hele fire nye ruter, Sterling Airlines en Oslo-rute og Cimber Air en Berlin-rute. I det nye år vil Ryanair være oppe på syv ruter fra Billund, hvortil kommer en ny Sterling-rute til Chambéry.

Også en samlet charterfremgang på 12,8 procent til godt 970.000 passagerer giver mindelser om de gyldne tider i 90'erne med over en million charterpassager. Her er spanske Las Palmas og Tenerife de foretrukne destinationer fulgt af Antalya, Hurghada og Fuertuventura

- Vores chartertrafik er steget meget voldsomt i en periode, da Københavns Lufthavn ikke har haft væsentlig fremgang i den kategori, og det tyder på, at rejsearrangørerne har fået gang i mere ud af Vestdanmark, siger Jørgen Krab Jørgensen.