Billund Lufthavn åbner direkte rute til Berlin

Fynboer og jyder kan fra midten af april blive fragtet til den tyske hovedstad på under en time fra Billund, efter Air Berlin har besluttet at åbne en ny rute.

Foto: ODD ANDERSEN. Airberlin åbner rute fra Billund til Berlin
Læs mere
Fold sammen

Berlin vedbliver at være en populær rejsedestination for dansker med trang til storbyferie, og nu kan jyderne og fynboerne glæde sig over, at de kan komme til storbyen endnu hurtigere.

Fra midten af april åbner Air Berlin en flyrute direkte mellem Billund Lufthavn og Tegel Lufthavn i den tyske hovedstad.

Billund Lufthavns administrerende direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, glæder sig over den nye rute.

»Berlin er en by, der er meget attraktiv at have en rute til, og det er noget, vi har snakket med Air Berlin om i nogle år. Nu har de så fundet ud af, at det kan lade sig gøre, og vi er utrolig glade for at kunne tilbyde ruten,« siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Ruten vil blive åbnet fra midten af april, og der vil i første omgang være tale om én daglig afgang i et mindre passagerfly med plads til 50 personer.

»Men det er en typisk måde for flyselskaber at starte en ny rute op på. Det minimerer risikoen for tab, og så kan man altid opgradere, hvis der er efterspørgsel til mere,« siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Han regner samtidig med, at flyselskabet i løbet af kort tid vil melde mere ud om priser og klokkeslæt på afgangene. Lufthavnen modtog onsdag formiddag nyheden fra Air Berlin, men Kjeld Zacho Jørgensen er fortrøstningsfuld i forhold til at få alt på plads inden midten af april.

»Normaltvis skal man bruge tid på at markedsføre den nye rute. Men jeg ser ikke noget større behov for at markedføre Berlin, den kender vi jo,« siger direktøren.

Hidtil har det kun været muligt at flyve direkte til den tyske hovedstad fra lufthavnene i København og Aalborg.