Billund kampklar mod mulig lufthavn i Aarhus

Ny rapport viser mulighederne for at bygge ny lufthavn nær Aarhus, hvilket har fået ellers tilbageholdende Billund Lufthavn på banen i debatten.

Ny rapport viser mulighederne for at bygge ny lufthavn nær Aarhus, hvilket har fået ellers tilbageholdende Billund Lufthavn på banen i debatten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

- Vi vil gå fuldt og helt ind i konkurrencen med en mulig lufthavn. Vi vil forsvare vores position, både i forhold til eksisterende operatører og potentielle kunder. Vi vil ikke sidde på hænderne, siger Billund Lufthavns administrerende direktør, Kjeld Zacho.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Rapporten, der klarlægger mulighederne for en lufthavn ved Thomasminde nær Aarhus, er bestilt at Aarhus Kommune. Den 17. juni skal Aarhus Byråd beslutte, hvorvidt man vil fortsætte arbejdet med planerne. Det vurderes at ville tage ti år at etablere lufthavnen.

Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank, mener, at selvom planerne lokalt giver mening for Aarhus, er det en dårlig ressourceudnyttelse for Jylland som helhed. Desuden vurderes det, at potentielle investorer vil være urolige over Billunds og Aalborgs stærke positioner.

- Investorer i en ny lufthavn er nødt til nøje at tage bestik af, hvilken konkurrence man vil møde i Jylland, som har to succesfulde aktører, udtaler Jacob Pedersen til Jyllands-Posten Erhverv.