Billigere dyre telefoner på vej

Kineserne er næste måned klar med den første avancerede mobiltelefon til omkring 900 kroner.

Kinas næststørste mobilproducent, ZTE, forventer igen fremgang i salget og vil blandt andet rykke ud med billige, avancerede mobiltelefoner. Her er det U700-modellen, der vises frem i Shenzhen i den sydlige Guangdong-provins. Foto: Tyrone Siu, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
En bølge af billige avancerede mobiltelefoner er på vej - fra Kina.

Allerede næste måned ventes mobilproducenten ZTE at være klar med sin første avancerede mobiltelefon. ZTE har hidtil leveret billige, almindelige telefoner til udviklingsmarkederne men rykker nu ind på markedet for avancerede telefoner med en model til omkring 150 dollars (900 kroner), skriver nyhedsbureauet Reuters.

Klar til at gå ud i verden

Telefonen anvender Googles styresystem Android, som kendes fra adskillige HTC- og Sony Ericsson-telefoner, og ZTE er klar til at sælge telefonen i hele verden.

»Det vil få enorm betydning, når avancerede mobiltelefoner kommer ned i et prisleje på 100-150 dollars. Så kan man nå alle kundegrupper,« siger Johan Wibergh, leder af mobilnetsafdelingen i verdens største mobiludstyrsproducent, Ericsson.

Finske Nokia, som er verdens største mobilproducent, har en enkelt avanceret telefon, hvis startpris ligger på 125 euro (930 kroner), men ellers ligger de fleste telefoner - uden tilskud fra teleselskaberne - i et prisleje på fra 2.000 kroner.

Med til at presse priserne ned er, at Google Android er gratis, hvorimod Microsoft tager op til 90 kroner pr. telefon, som anvender Windows Mobile som styresystem.

Bliver storforbrugere af nettet

Teleselskaberne er svært interesseret i at få udbredt de avancerede mobiltelefoner, som gør folk til storforbrugere af internettjenester, fordi telefonerne på mange måder er en lommecomputer. De avancerede mobiltelefoner er gode til spil, afspilning af musik og almindelig internetbrug.

Leverandørerne af mobilnet ser også gerne de avancerede mobiltelefoner udbredt. Så vil teleselskaberne nemlig investere mere i deres net for at kunne imødekomme behovet for større kapacitet.