Billigere Boeing-fly koster tusindvis jobbet

Boeing vil effektivisere flyproduktionen og har derfor planer om at fjerne 4500 arbejdspladser inden juni som en del af en overordnet forretningsstrategi, der skal forbedre selskabets konkurrenceevne over for rivalen Airbus.

Boeing har opsagt godt 5 pct. af dens kommercielle enhed med beskeden om, "at priserne på nuværende tidspunkt vægter højere end nogensinde i salgskampagnerne", og at det derfor har været nødvendigt at reducere arbejdsstyrken internt. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver the Wall Street Journal.

Boeing har de seneste år investeret massivt i automatiserede produktionsmaskiner i et forsøg på at spare penge. Dog har selskabet nu erkendt, at det ikke har været nok.

Derfor har Boeing opsagt godt 5 pct. af dens kommercielle enhed med beskeden om, "at priserne på nuværende tidspunkt vægter højere end nogensinde i salgskampagnerne", og at det derfor har været nødvendigt at reducere arbejdsstyrken internt.Topchefen Roy Connor sendte denne meddelelse i sidste uge og har desuden forklaret the Wall Street Journal, at konkurrencen inden for moderne jetlines er blevet kraftigt intensiveret. I kulissen truer nemlig Airbus og Bombardier, der de seneste år har produceret nye fly billigere end Boeing.