Billige boliger på vej i Nordhavn

Københavns borgerrepræsentation har blåstemplet opførelsen af almennyttige boliger i Nordhavnskvarteret. Boligselskaber er sat til at skyde gang i opførelsen af 134 lejligheder.

Arkitekttegning af projektet. Fold sammen
Læs mere

Hvis alt går efter planen, kommer Københavns Nordhavnskvarter i 2018 til også at huse 134 almennyttige boliger, som er til at betale sig fra.

Torsdag godkendte Københavns borgerrepræsentation i hvert fald planerne, så nu kan projektet komme ud over rampen.

Borgerrepræsentationen besluttede, at det skal være boligselskaberne Domea København og Domea.dk, der skal bygge det, der bliver de første almene lejeboliger i det svulmende havnekvarter, som udvikler sig hurtigt i disse år.

Arkitekttegning af projektet. Fold sammen
Læs mere

Formanden for Boligselskabet Domea København er selvsagt tilfreds med borgerrepræsentationens beslutning. Han mener, at Domeas projekt vil vække opsigt.

»Jeg har armene helt oppe over, at vi er udpeget til at bygge de første almene boliger i Nordhavn,« siger Villy Brejning, formand for Boligselskabet Domea København, og tilføjer:

»Vi har fået udarbejdet et forslag til et helt unikt byggeri med flot arkitektur og billige boliger til enhver smag. Det er jeg personligt meget stolt over.«

Projektet består almene boliger i forskellig størrelse. De kommer til at ligge et byggeri, som har såvel forretninger, cafeer som restauranter i stueetagen - og en integreret institution med vuggestue og børnehave i stueetagen og på første sal.

De 134 lejligheder vil være fra to- til fireværelses. De vil spænde fra at være små studieboliger til store to-etagers bebyggelser på første sal.

Det grundlæggende koncept er, at boligerne skal være til at betale for de fleste. Ungdomsboliger på 35 kvadratmeter vil koste 2.900 kroner eksklusiv forbrug pr. måned. De større familieboliger på omtrent 100 kvadratmeter vil have en husleje på cirka 8.500 kr. eksklusiv forbrug.

Dormea.dks administrerende direktør Thomas Holluf Nielsen påpeger i en kommentar, at det er lige netop den slags boliger, der er rift om i en tid, hvor hovedstadens boligmarked ellers er præget af prisstigninger, der gør det svært for folk med mellemindkomst at få tag over hovedet.

»Vi oplever et stort pres fra boligsøgende på de boligafdelinger, som vi administrerer – særligt i Hovedstadsområdet. Derfor er godt, at Københavns Kommune sikrer, at der er attraktive boliger i Nordhavn, som også politibetjenten og sygeplejersken kan have råd til,« siger Thomas Holluf Nielsen fra Domea.dk, der er bygge- boligadministration for almene boligorganisationer i det meste af landet.