Bill Gates træder i baggrunden

Bill Gates forlader posten som bestyrelsesformand i Microsoft, men bliver i bestyrelsen. Han skal blandt andet arbejde som »teknologisk rådgiver« for den nye direktør, Satye Nadella.

Bill Gates forlader posten som Microsofts bestyrelsesformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURIZIO GAMBARINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med, at Satye Nadella overtager rollen som administrerende direktør, fratræder forhenværende direktør Bill Gates sin plads som bestyrelsesformand i Microsoft. Det sker som en manøvre, hvor han skal bistå Satye Nadella og fungere som »teknologisk rådgiver«, hvilket fremover vil være Gates’ fuldtidsbeskæftigelse.

Det betyder dog ikke, at Bill Gates træder helt ud af bestyrelsen, men blot fratræder formandsposten, som i stedet vil blive overtaget af John W. Thompson, tidligere administrerende direktør i Symantec, der laver sikkerhedssoftware og antivirus-programmer. Endnu tidligere end det har Thompson siddet som direktør i IBM.

Bill Gates ejer fire procent af aktierne i Microsoft og vil desuden fortsætte sit filantropiske arbejde i den fond, han har sammen med hustruen Melinda Gates, »Bill & Melinda Gates Foundation«.

Blev direktør i 1975

Bill Gates overlod direktørstolen til Steve Ballmer i 2000, der har siddet i stolen, indtil Satye Nadella nu overtager. Bill Gates var sammen med Paul Allen en af grundlæggerne af Microsoft tilbage i 1975, med Bill Gates i rollen som administrerende direktør allerede fra dengang. 

Knap ti år senere, i 1984, lancerede Microsoft sammen med IBM for første gang Windows. En ny og grafisk måde at interagere med computeren, som skulle være med til at gøre PCen til allemandseje.