Bill Gates svarer død Steve Jobs igen

Steve Jobs giver Bill Gates hård kritik i sin nye biografi. Nu svarer Microsoft-grundlæggeren tilbage på anklagerne.

Foto: TONY AVELAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Han har blot taget andre folks idéer uden at skamme sig over det," er Steve Jobs citeret for at sige i den netop udkomne biografi. Her bliver Microsoft-grundlægger Bill Gates beskrevet som fantasiløs og som en mand, der ikke har opfundet noget som helst.

"Bill er i bund og grund fantasiløs og har aldrig opfundet noget. Derfor har han det nu bedre inden for filantropi end inden for teknologi," sagde Jobs inden sin død til Walter Isaacson, der har skrevet biografien om Steve Jobs.

Nu har Bill Gates svaret tilbage på kritikken i et interview med ABC News. Men i stedet for at svare på kritikken fra Steve Jobs' kritik roste han i stedet sin tidligere kollega.


"Steve Jobs gjorde et fantastisk stykke arbejde. Når man tænker over, hvorfor verden er bedre i dag, internettet, den personlige computer, telefonen, den måde du beskæftiger dig med information på, er bare så fænomenal," sagde han til ABC News.

Steve Jobs og Bill Gates arbejdede sammen på softwaren til den første Mackintosh-computer. Bill Gates sagde i interviewet, at Steve Jobs både har sagt pæne og mindre pæne ting om Microsoft-grundlæggeren igennem tiden.

"I løbet af de 30 år vi arbejdede sammen, sagde han en masse pæne ting om mig og en masse hårde ting om mig. Vi fik lov til at arbejde sammen. Og vi ansporede hinandens arbejde. Også som konkurrenter. Og det generer mig slet ikke" sagde Bill Gates til ABC News.


Gates mener, at noget af Jobs' frustration kan skyldes, at det på et tidspunkt gik en del bedre for Microsoft, mens Apple i årevis kæmpede for indtjeningen.

"Flere gange indså han, at Apples produkter havde så høje priser, at produkterne kunne risikere at ryge ud af markedet. Og det faktum, at vi var succesfulde og havde en høj volumen af produkter og priser, det var hårdt. Han følte sig trængt adskillige gange. Han så det, som at han var den gode, mens vi var de onde. Og det forstår man jo godt," sagde Bill Gates.

I biografien bliver Steve Jobs dog også citeret for at sige, at Bill Gates både er kvik og med sans for humor, og at han er imponeret over, hvad Bill Gates fik bygget op.