Bilkaos ved synshaller

Gulpladebiler. Regeringens bebudede indgreb mod gulplade-biler udløste øjeblikkeligt lange køer af varebiler ved landets synshaller mandag eftermiddag.

- Da jeg mødte i morges ved Vestsjællands Bilsyn tidligere, var der tre timers ventetid på at få synet min bil, siger pressefotograf Finn John Carlsson, der er ejer af en Suzuki på gule plader.

Han beretter om lange køer af gulplade-biler ved synshallen i Slagelse, hvor der ikke kunne reserveres tid i forvejen.

Hos landets største synsvirksomhed Appluss har man forlænget åbningstiderne flere steder. - Rygterne om regeringens indgreb har udløst panik hos mange ejere af biler på gule plader, siger kvalitetschef Jørgen Andersen fra Applus.

Han forventer, at Applus når at syne 1.500 varebiler alene i dag, tirsdag.

- Det er meget i forhold til, at vi på en normal dag syner 200 til 300 varebiler, siger Jørgen Andersen.

Indgreb på vejTravlheden hos synshallerne skyldes, at regeringen vil gribe ind over for det hul i lovgivningen, der giver private billister med biler på gule glader mulighed for at spare 5.000 kroner ved at nedveje deres varebil.

Eksempelvis kan en dieselvarebil, der anvendes privat, og som i første omgang er registreret til en totalvægt på 2.025 kg., nedvejes til 2.000 kg. Hermed slipper ejeren med at skulle betale 3.420 kr. i årlig vægtafgift og ikke som hidtil 9.070 kr.

Jørgen Andersen vurderer, at de bilejere som nedvejer deres bil nu, fortsat kan opnå besparelser på vægtafgiften.

- Vi ved ikke hvornår indbrebet kommer, og det vil næppe komme til at virke med tilbagevirkende kraft. Men det er klart, at indgrebet vil reducere besparelserne, siger han.