Bilka dropper døgnåbne varehuse

HK Handel kritiserede Dansk Supermarked, da de døgnåbne varehuse blev lanceret. Nu vurderer Bilka, at det ikke kan betale sig.

Foto: Marie Hald. (ARKIV) af Bilka i København den 17. februar 2011.
Læs mere
Fold sammen

Det kan ikke betale sig at holde døgnåbent.

Det vurderer butikskæden Bilka, der derfor dropper at holde døgnåbent i to af sine varehuse, skriver Dansk Handelsblad.

Bilka i shoppingcenteret Fields har de seneste to år holdt døgnåbent, og det samme har Bilka i Tilst lidt uden for Aarhus siden marts i år.

»Vi har aldrig regnet med, at de døgnåbne varehuse ville trække mange kunder. Årsagen til at holde åbent hele døgnet var mest, at tiden kunne bruges til at fylde varer op. Når der alligevel var nogen i varehuset om natten, kunne vi lige så godt sætte en ved kassen,« siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, til Dansk Handelsblad.

Det mødte i sin tid kritik, at Dansk Supermarked satsede på de døgnåbne varehuse. HK Handel mente ikke, at den pris som medarbejderne betaler for natarbejde står mål med den øgede omsætning, som Dansk Supermarked får ud af at holde døgnåbent.

Bilka har modsat sagt, at ingen medarbejdere er blevet tvunget til at arbejde om natten, og at der har været rift om nattevagterne.

Bilka har 18 varehuse rundt om i landet og beskæftiger cirka 8.500 ansatte. Når årets julehandel er overstået, skal ingen af dem altså sidde ved kassen om natten.