Bilforhandler slipper for gigantisk klagegebyr i skattesag

Skatteankestyrelsen har nu ændret en kontroversiel afgørelse, hvor bilforhandler Michael Randrup skulle betale 84.000 kr. for at klage over Skat. Klagegebyret er nu sat ned til 800 kr.

Bilforhandler Michael Randrup har kæmpet med Skat i 9 år. Nu har han vundet en lille sejr. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilforhandler Michael Randrup skal alligevel ikke betale 84.000 kr. for at klage over en afgørelse fra Skat.

Det har Skatteankestyrelsen netop afgjort, efter Berlingske i september skrev om det gigantiske klagegebyr til bilforhandleren fra Birkerød.

Michael Randrup har i årevis har ligget i strid med Skat om, hvordan reglerne ved værdiansættelse af biler til eksport skal fortolkes. Stridens kerne drejer sig om eksport af 1.000 biler. Den juridiske tvist er den samme for alle biler og har kørt i årevis ved forskellige klageinstanser og skal for Landsretten til næste år.

I foråret indbragte Michael Randrup sagerne ved byretten, og kort efter genoplivede Skat en gammel ekstraregning til Michael Randrup på 949.000 kr. i en udløber af sagen omhandlende 231 biler. Det var den afgørelse, som Michael Randrup har klaget over og som umiddelbart kostede 84.000 kr., da der skulle betales et klagegebyr per bil.

Både Michael Randrup, hans advokat Kirsten Bordingaard og en stribe politikere kaldte det absurd, at sagen ikke kunne behandles mere principielt. Samme vurdering er Skatteankestyrelsen nu kommet frem til.

»Vi har vurderet klagen og har på nuværende tidspunkt besluttet at behandle klagen som to klagesager. En sag vedrørende de opkrævningsafgørelser, hvor Landsskatteretten tidligere har truffet afgørelse og en sag vedrørende de resterende, hvor Skat har truffet afgørelser,« skriver Skatteankestyrelsen i et brev til Michael Randrup.

»For begge sager gør det sig gældende, at det er Skats opkrævning af for meget udbetalt eksportgodtgørelse, der er genstand for behandlingen ved Landsskatteretten, og således ikke værdiansættelse af køretøjerne. Der skal herefter kun betales klagegebyr på 2 x 400 kr. Vi tilbagebetaler derfor 83.200 kr. til Mrc Aps’ NemKonto,« tilføjer Skatteankestyrelsen.