Bilen er mit fristed

Mig & Min Bil. Inge Corell er tilbage i spidsen for Havreholm Slot. Hendes bil er en velopdragen BMW.

Foto: Michael Altschul/www.visuelmedie.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark mest velopdragne kvinde hedder Inge Corell, og hun er nu tilbage som daglig leder på kursuscentret Havreholm Slot.

Hun havde ellers besluttet at trappe ned og havde ansat en direktør, men han holdt kun godt og vel et år.

I hotelbranchen er det svært at forene familielivet med de lange arbejdstider. Så nu er jeg tilbage, lyder forklaringen fra Inge Corell. Selv om hun har trappet lidt ned, bliver det stadig til mange kilometer i bil.

Hvordan vil du beskrive dit forhold til biler?

- Det er et meget nært forhold. Bilen er mit fristed, og jeg slapper af bag rattet, uden at der er nogen kontakt til omverdenen. Jeg taler stort set aldrig i telefon, når jeg kører bil.

Hvor ofte skifter du bil?

- Min gamle far sagde altid, at jeg skulle skifte bil, inden der var gået to år. Jeg kører aldrig mine biler helt ud, men skifter typisk, når bilerne er mellem fire-fem år.

BMW laver biler med indbygget dynamik. Hvad fik dig til at vælge en BMW 1-serie, og hvilke andre modeller/mærker kiggede du på?

- Jeg har kørt japanske biler i mange år og har været meget tilfreds. BMW står for høj kvalitet, og så læste jeg en historie om, at de har modeller, der slukker motoren, når man holder stille ved rødt lys.

Beskriv den bedste egenskab ved din lille BMW?

- Accelerationen er fin, og forholdet mellem bilens vægt og motor er perfekt. Jeg har tidligere typisk kørt større biler, men den lille BMW passer mig godt, for den er let at finde parkering til.

Hvad er det dårligste ved din nuværende bil?

- Bagruden er for lille. Når viskeren så samtidig ikke dækker den meget lille rude, ja så hæmmes udsynet for meget.

Gennem tiden har du haft mange biler. Hvilken bil bringer de bedste minder frem og hvorfor?

- Jeg var en gang så heldig at blive chef for SAS’ stewardesser. Det medførte, at jeg kørte i en rød VW-boble, som stadig har en stor plads i mit hjerte. Der var noget helt specielt over den bil.

Hvilken bil er din drømmebil?

- Jeg er vokset op i en familie, hvor biler betød meget. Det er svært at pege på en enkelt model, som jeg drømmer om. Men fornemmelsen af ny bil er fantastisk. Det øjeblik, hvor man triller hjem fra forhandleren ... man ved godt, at det er de første kilometer, der koster rigtig meget i afskrivning, men følelsen af at sidde bag rattet i en helt ny bil er fantastisk.

Er du velopdragen i trafikken, eller har du nogensinde fået en bøde?

- Jeg er velopdragen bag rattet. Der er mange, der ikke er velopdragne, så jeg er nødt til at være det!

Hvilken unode i trafikken er den værste set med dine øjne?

- De unge, der blinker efter mig på motorvejen. Det er mangel på respekt at køre måske 160 km/t på motor- vejen og så køre helt op bag andre bilister eller overhale indenom. Det er meget ubehageligt.

Hvis du lytter til musik i bilen, hvilken slags er så din favorit?

- Klassisk opera er min favorit. Jeg elsker også at lytte til gudstjeneste om morgenen, og det sker, at jeg slår over på P4.