Bilbranchen kører videre med rekordsalg af personbiler i maj

Personbilsalget i maj i år er det næststørste salg i en måned nogensinde. Vi er mere optimistiske, lyder dom.

Foto: Liselotte Sabroe. Personbilsalget i maj i år er det næststørste salg i en måned nogensinde. Vi er mere optimistiske, lyder dom.
Læs mere
Fold sammen

Vi vil have være vores egen bil, så vi frit kan komme rundt.

Sådan kan man i hvert fald læse de nye tal fra De Danske Bilimportører. For ikke alene har der været et stigende salg af personbiler de sidste mange år - maj måned i år slog rekord. Kun overgået af salget i juni sidste år.

I alt er der indregistreret 21.133 nye personbiler i maj.

»De faktiske salgstal og de positive tendenser for de seneste år kan kun tolkes som en fortsat optimisme i samfundet. Vi tror, der har været et opsparet behov for mobilitet, som flere forbrugere nu vælger at indfri.«

»Samtidig ser vi pæne stigninger i reallønnen og med de mange nye leasing- og finansieringstilbud, der kommer frem på markedet, er det blevet nemmere at skaffe sig adgang til en ny bil,« lyder det fra administrerende direktør Gunni Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Efter flere år med stigende bilsalg, ligger salget de første fire måneder af i år otte procent over samme periode i 2015.

Salget i maj blev seks procent over april og hele 24 procent over maj 2015. Således ligger de første fem måneder af året nu 11,5 procent over samme periode sidste år.