Big Four domineres af formænd, der nærmer sig de 60

Bestyrelsesformændene i Danmarks fire største advokatfirmaer, Kromann Reumert, Plesner, Gorrissen Federspiel og Bech-Bruun, er alle i sidste halvdel af 50erne i modsætning til ungdomsoprøreren Mogens Thorninger hos Bruun & Hjejle.

Fra venstre: Partner og medlem af bestyrelsen Ole Spiermann, partner og administrerende partner frem til 1.januar 2015 Christian Schow Madsen, partner og bestyrelsesformand Mogens Thorninger Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks fire største advokatfirmaer har alle bestyrelsesformænd, der nærmer sig de 60 år.

Bruun & Hjejles nye bestyrelsesformand Mogens Thorninger er således med sine 42 år noget af en vårhare sammenlignet med formændene hos Kromann Reumert, Plesner, Gorrissen Federspiel og Bech-Bruun, som alle er mellem 55 og 59 år.

Blandt bestyrelsesformændene i de fire største advokatkontorer er Niels Heering på 59 år alderspræsident. Aldersmæssigt ligger han på linje med Plesners formand, Jørgen Permin, som er 58 år, Kromann Reumerts formand Marianne Philip, som er 57 år, og så Bech-Bruuns formand, Jacob Hjortshøj, som med sine 55 år er lidt yngre.

Men der hersker fred og ro på de store advokatkontorer, hvor f.eks. Plesners formand ikke har hørt om noget spirende ungdomsoprør: »Der er ikke noget på vej, for jeg er sikker på, at jeg i givet fald ville have kendt til det. Vi har en meget åben partnerkultur, og jeg kan ikke komme i tanker om nogen situation, hvor særlige holdninger har præget en bestemt aldersgruppe i partnerkredsen,« skriver Jørgen Permin i en e-mail.

»Vores bestyrelse består af partnere i 40erne, 50erne og 60erne, og vores managing partner er 41 år, så vores ledelse er ikke – og har aldrig været – domineret af nogen bestemt »generation«. Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år ad gangen ved skriftlig afstemning, ofte blandt et bredt felt af kandidater, og efter en omhyggelig proces, der involverer alle partnere,« skriver han og oplyser, at Plesner netop har optaget en ny, ung partner, Daniel Barry på bare 31 år. Jørgen Permin kender ikke gennemsnitsalderen for Plesners partnere.

Marianne Philip er bestyrelsesformand i Danmarks største advokatkontor, Kromann Reumert og 57 år gammel. Gennemsnitsalderen for Kromann Reumerts partnere er 48, og Kromanns ledende partner, Arne Møllin Ottosen er præcis 48. Snittet har netop fået et tryk nedad med optagelse af fire unge partnere i 30erne. Kromann Reumert har ellers ikke optaget nye partnere siden 2011. »Årsagen har været, at der ikke har været nogen, som, vi syntes, var gode nok,« forklarer Marianne Philip.

Kromann Reumert har en relativt lav pensionsalder på 63 år. Men det betyder ikke, at man er færdig som Kromann-partner, når man når den alder: »Vi indgår individuelle aftaler med folk og forlænger dem, hvis de er dygtige og still going strong,« fortæller Marianne Philip. Et eksempel er den 65-årige partner Carsten Fode fra Kromann Reumerts Aarhus-kontor. Han repræsenterer bl.a. Finansiel Stabilitet i en række sager mod tidligere bankledelser.

Hos Bech-Bruun hedder bestyrelsesformanden Jacob Hjortshøj, som er 55 år. Han ligger dermed præcis på snittet i bestyrelsen, hvor gennemsnitsalderen er netop 55. Bech-Bruuns ledende partner Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg er yngre, nemlig 44 år. Ifølge Jacob Hjortshøj er pensionsalderen hos Bech-Bruun blandt jurister 66 år. Bech-Bruun har i 2014 optaget seks nye partnere, tre fra egne rækker og tre eksterne.

Gorrissen Federspiels bestyrelsesformand, Niels Heering, oplyser, at gennemsnitsalderen i bestyrelsen ligger sidst i 40erne: »Vi har haft vores generationsskifte. Tidligere havde vi flere ældre partnere, men i dag har vi en pensionsalder på 65 år. Vi har enkelte, som fortsætter ud over de 65 som f.eks. Jan Erlund. Han er i dag associeret partner, dvs. at han ikke længere er medejer. Det passer faktisk de fleste godt at træde ud af partnerkredsen, når de har deltaget i partnermøde i 30 år,« siger Niels Heering.