»Big data« i lommeformat

Samsung lancerer kæmpe bærbar SSD-harddisk til en terabyte data i visitkortstørrelse.

SSD T1 måler blot 71 x 9,2 x 53,2 mm men kan i den største udgave rumme en terabyte data. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: En lille harddisk med en kapacitet på en terabyte data og af omgang som et visitkort i overstørrelse er elektronikgiganten Samsungs nye bud på, hvordan man for alvor kan tage sine data med sig.

Den bærbare SSD T1 er, som navnet antyder, en SSD-harddisk, altså en harddisk uden mekanik, men som fungerer som et kæmpe stort hukommelseskort. SSD T1, som vejer omkring 30 gram og kobles til med et USB-kabel, kommer i handelen i 15 lande senere på måneden. Billigste udgave af de tre - på 250 gigabyte, 500 gigabyte eller en terabyte - koster omkring 1.100 kroner. Prisen på den dyreste udgave er ukendt. Der er tre års garanti.

SSD T1 er beregnet til erhvervsfolk, andre professionelle eller dem, der blot har brug for at have store mængder data med sig. Samsung lover en skrivehastighed på op til 450 megabyte i sekundet, hvorved en film på tre gigabyte kan overføres på otte sekunder.

Berlingske dækker verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).