Bidt af ejendomme

Rune Kock tegner den rige NREP-fond med fokus på logistik, butikker og boliger. Han har arbejdet med mursten lige siden studietiden.

Rune Kock tegner den rige NREP-fond med fokus på logistik, butikker og boliger. Han har arbejdet med mursten lige siden studietiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

»Ejendomme fænger mig. Det er synligt, hvad man laver, og man er med til at præge byudviklingen.«

Sådan forklarer Rune Kock, et af de danske ansigter i det tværnordiske investeringsselskab Nordic Real Estate Partners (NREP), hvorfor ejendomme er blevet hans levevej. Han havnede dog i branchen ved et rent tilfælde under sit cand.merc.-studium.

»Jeg kom tilbage fra et studieophold i USA og søgte job i en bank og hos Catella.«

Kun Catella, den store svenske ejendomsformidler og rådgiver, vendte tilbage, og det blev til næsten ni år på det danske kontor på Kongens Nytorv, først som studentermedhjælp, siden med flere stjerner på skuldrene.

Siden begyndelsen af 2011 har han, på nær en afstikker til ATP Ejendomme, været i NREP. Her er han partner og dansk frontfigur på investeringssiden, mens de to hjemlige grundlæggere, Rasmus Nørgaard og Mikkel Bülow-Lehnsby, lægger flere kræfter i tværnordiske investeringer og strategiske opgaver, blandt andet et muligt NREP-kontor i Norge.

NREP har rundet 13 milliarder i investeringer, og 2014 blev rekordår med nye mursten for 4,5 milliarder alene i Danmark. I år venter Rune Kock herhjemme at nå »den gode side af to milliarder«. Egenkapitalen fra NREP udgør normalt 40-50 procent, mens resten af pengene hentes via realkreditlån.

Investeringerne sker typisk tre steder: logistikejendomme, butikscentre og boliger; og normalt via forskellige fonde med et sigte på seks-otte år.

»Vi har en fokuseret tilgang og interesserer os ikke for hele sektorer. Inden for logistik går vi eksempelvis efter moderne, højloftede bygninger med trafikalt centrale beliggenheder,« forklarer Rune Kock.

Den største logistikinvestering er sket i Copenhagen Markets, det nye grønttorv, som åbner i Høje Taastrup sidst på året.

Inden for butikker har NREP forkærlighed for centre og arkader, som ligger centralt med stor gennemstrømning af mennesker og med overvægt af hverdagsvarer, altså dagligvarebutikker, apoteker, Matas og lignende. Det er foreløbig blevet til syv investeringer med beliggenheder som Lyngby Station (arkade købt sidste sommer), Taastrup Station (mindre center fra 2013) og Herlev Station (det kommende DISA Shopping).

For boliger er sigtekornet knap så skarpt indstillet. I sommer overtog Rune Kock og NREP hele PensionDanmarks portefølje med over 700 ret nye lejligheder.

Et boligbyggeri er på vej på Teglholmen i Sydhavnen, og så har NREP igangsat et projekt med NRE, den jyske entreprenør og ejendomsudvikler med næsten samme navn, i Århusgadekvarteret på Nordhavn.

Netop Nordhavn har Rune Kock et godt øje til – professionelt og privat. Han havde gerne investeret mere i Århusgadekvarteret, men NREP »kom nok for sent«, og nu har området stort set ingen ledige byggefelter.

Til gengæld har familien selv købt et rækkehus, som står klar i det tidlige 2016 og skal afløse City-lejligheden i Silkegade.