Bibob-stifter er igen klar med nyt mobilselskab

Serieiværksætteren Frank Rasmussens nye mobilselskab Justfone afskaffer de hemmelige numre. TDC har allerede skudt millioner i selskabet.

Telmore- og Bibob-stifter Frank Rasmussen står sammen med TDC bag det nye mobilselskab Justfone. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark får efter nogle års forberedelse endnu et nyt lavprismobilselskab, og det er Telmore- og Bibob-stifter Frank Rasmussen, der sammen med TDC står bag det nye Justfone.

Justfone vil ikke gå direkte ind i priskrigens front, sådan som den fanden-i-voldske serieiværksætter Frank Rasmussen har haft for vane, når man med sine tiltag har vendt op og ned på mobilbranchen og til sidst er blevet købt ud af en af de store på markedet.

Justfone lægger ud med at sælge fri tale, fem gigabyte data og fri SMS og MMS for 150 kroner om måneden og overtrumfer ifølge Meremobil.dk både Bibob og Telmore. Dog skal man betale 20 kroner ekstra for at få 4G-/LTE-adgang.

Slut med hemmeligt nummer

Justfone, som bruger TDCs mobilnet, vil dog lægge større vægt på en række ekstra funktioner, som konkurrenterne ikke kan levere. Med »Vis hemmeligt nummer« kan man se, hvem der ringer, også selv om nummeret er hemmeligt, så man kan besvare opkaldet eller afbryde. Familie og venner kan også vente i kø, hvis man er optaget, når de ringer, og telefonsvareren sender den indtalte besked til én som en e-mail.

TDC skød i marts et stort, tocifret millionbeløb ind og købte dermed halvdelen af det dengang godt et år gamle telesoftwareselskab Justfone, som først nu begynder at tage kunder ind, selv om åbningen oprindelig var fastlagt til foråret 2014.

Skabte røre i televerdenen

Frank Rasmussens karriere i televerdenen begyndte med stiftelsen  i oktober 2000 af Telmore, som var det første til at indføre selvbetjening med tank-op over Internet. Det skabte så megen ravage, at TDC i januar 2004 købte Telmore for 229 millioner kroner. Siden hyrede TDC ham til at stå i spidsen for et internationalt samarbejde med stifteren af EasyGroup, Stelios Haji-Ioannou, om at etablere en europæisk EasyMobile-kæde. Det blev derimod en fiasko med skænderi for åbne døre, hvor TDC smed Frank Rasmussen ud.

I stedet startede han lavprisselskabet Bibob, som Telenor købte i maj 2009 for 93 millioner kroner. Straks derefter kastede Frank Rasmussen sig over at producere betalingssystemer til mobilbranchen i selskabet MVNO Systems, som Telenor også købte i maj 2011.