Beyoncé smadrer salgsrekord

Med mere end 800.000 solgte eksemplarer af sit seneste album på bare tre dage lader det til, at superstjernen Beyoncé har fundet en lukrativ forretningsmodel.

Sangerinden Beyoncé er med sit seneste album gået ind i historien som den hurtigst sælgende på iTunes.   Fold sammen
Læs mere
Foto: ANTONIO LACERDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pop-divaen Beyoncé har sprængt rekorden på Apples musiktjeneste iTunes med sit seneste album, som udkom fredag.

Det skriver Financial Times.

Apple meddeler, at der på tre dage er solgt intet mindre end 828.773 downloads af Beyoncés album på verdensplan, mens salgsrekorden i USA alene blev slået med et salg på 617.213 solgte eksemplarer.

Dermed overgår Beyoncé Taylor Swift, som sidste år solgte 465.000 eksemplarer af sit album 'Red' i løbet af den første uge efter udgivelsen.I en tid hvor Spotify og andre streaming-udbud buldrer frem, er musikbranchen på konstant jagt efter nye forretningsmodeller, og udgivelsen af Beyoncés seneste album havde også flere overraskende momenter. Først og fremmest kom albummet som en overraskelse for de fleste. Derudover udkom albummet fredag aften i stedet for tirsdag, som er den mest traditionelle udgivelsesdag.

Sidst, men ikke mindst, er albummet kun sat til salg på iTunes, hvor det udelukkende er muligt at købe albummet som en hel pakke inkluderende 14 sange og 17 musikvideoer.

Ifølge Apple vil kunder efter den 20. december kunne købe enkelte sange og videoer, og det vil angiveligt også efter denne dato være muligt at få fingrene i albummet andre steder end på i Tunes.

Beyoncés succes understreger ifølge en analytiker i musikbranchen, Mark Mulligan fra Midia Consulting, vigtigheden af at komme godt ud af starthullerne og booste salget de første dage efter udgivelsen. Han forventer et endnu større fokus på marketing og salg i den første uge i fremtidige musikudgivelser.

Dermed følger musikbranchen i hælene på film- og spilindustrien, hvor størstedelen af marketingbudgettet bliver brugt på at øge salget den første uge efter udgivelsesdagen.