Better Places direktør forlader posten

Den seneste topchef for elbilselskabet Better Place er trådt ned efter bare fire måneder i direktørstolen.

Arkivfoto. Even Thornley har efter bare fire måneder på topposten i elbilselskabet Better Place trådt tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIR ELIAS

Det er ikke mere end fire måneder siden, at Evan Thornley fik stillingen som administrerende direktør i det israelske elbilselskab Better Place, der blandt andet har datterselskab i Danmark. Nu har Evan Thornley så forladt den ledende post, skriver Reuters.

Evan Thornleys afsked er det seneste tegn på, at investorerne er utilfredse med firmaets dårlige salg af elbiler, og det koster ham nu topposten. Better Place fik sidste år infrastrukturen til elbilerne på plads i Israel og Danmark, men salget er aldrig rigtig blevet sparket i gang.

I Israel er der omkring 600 Better Place elbiler på vejene, mens der i Danmark kun er solgt 255 eksemplarer. Ifølge Reuters skyldtes Evan Thornleys afgang også, at han, siden han overtog topposten i oktober sidste år, har haft flere sammenstød med bestyrelsen.

Better Places økonomidirektør Alan Gelman siger til Reuters, at uenighederne mellem bestyrelsen og tidligere direktør Evan Thornley drejede sig om firmaets fokus:

"Vi var alt for fokuseret på at udvikle os til at blive en global virksomhed og ekspanderede for hurtigt, men vi er nødt til at fokusere på lokale aktiviteter og sælge biler. Der skal investeres mest tid og kræfter i aktiviteter i Israel og Danmark," siger Alan Gelman til Reuters.

Alan Gelman vil, sammen med Better Place Danmarks direktør Johnny Hansen, lede firmaet indtil den nye topchef er fundet.

Better Place blev stiftet i 2007 af canadisk-israelske Shai Agassi, der fungerede som topchef indtil oktober sidste år, hvor Evan Thornley tog over. Siden elbilselskabets fødsel har flere investorer, blandt andet DONG, postet millioner i firmaet, foreløbig uden det store afkast

Konglomeratet Israel Corp, der ejer 30 procent af Better Place, skrev i en rapport fra november, at elbilselskabet havde et forventet underskud på 561,5 mio. dollars, svarende til over tre milliarder kroner, og ventede, at tabet ville vokse.

Økonomidirektør Alan Gelman er dog fortsat positiv efter, at firmaet de seneste par uger har solgt elbiler til store flådet og siger til Reuters, at "de dage, hvor vi ikke solgte nogle biler er ovre".