Better Place klar med danske priser

Efter flere års forarbejde er det israelsk-amerikanske eilbil-selskab Better Place nu klar til at sælge biler til danskerne. I morgen præsenterer selskabet sine priser og abonnementsordninger for offentligheden.

Sådan ser den første elbil med udskiftelige batterier ud. Bilen, en Renault Fluence Z.E., kommer til salg i Danmark for en pris på 205.000 kr. plus batteriabonnement. I morgen offentliggør Better Place priserne på deres abonnementer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACK GUEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere års kampagnearbejde, diskussion og kritik, er elbil-udvikleren Better Place nu klar til at tage mod bestillinger fra danske kunder.

Det sker fra et nyåbnet elbil-center i Hellerup, hvor interesserede danskere dels kan prøve elbiler og dels kan lære mere om teknologien bag bilerne. Samtidig kan man, hvis man ønsker, afgive bestilling på elbiler.

I første omgang bliver udvalget dog ganske småt. Faktisk findes der kun én bil, der som det ser ud nu kan leve op til Better Places’ model med udskiftelige batterier. Det er Reneault modellen Fluence Z.E, der fra i dag kan forudbestilles af såvel firmaer som private.

Better Place ønsker ikke at oplyse deres priser, før ved et pressemøde i morgen torsdag. Men kilder i branchen vurderer over for Berlingske Business, at bilen skal kunne udbydes, så den matcher gængse mellemklassebiler som Ford Focus, VW Golf og Renault Megane. Altså mellem 250.000 og 300.000 kroner inkl. batteriabonnement.

Renault selv oplyser, at prisen for Fluence Z.E. uden batteri bliver 205.000 kroner inkl. moms. Dertil komme så en månedlig leje på batteriet, som kan udskiftes på Better Place stationer. Tanken bag udskiftningen er, at man derved kan forlænge elbilernes rækkevidde. Dermed bliver det muligt at køre fra f.eks. København til Århus og tilbage igen, uden at skulle oplade bilen, men udelukkende ved at skifte batterier.

Det er dog en løsning, der langt fra bliver gratis for kommende danske el.-billister. Vurderinger i branchen lyder, at et månedsabonnement på batteri hos Better Place mindst skal koste 600 kroner om måneden, før det kan blive en holdbar forretningsmodel for selskabet.

Dertil skal så betales for opladningen af elbilerne, til takster der endnu er ukendte. I dag tilbyder mange kommuner gratis opladning af elbiler på udvalgte steder. Det forventes dog at ændre sig i kraft med, at elbilerne bliver mere udbredte. Med de nuværende eltakster vil en opladning af en bil i Fluence Z.E. klassen koste omkring 50 kroner, lyder vurderingen. Dermed er elbilen cirka en tredjedel billigere pr. kilometer end en tilsvarende benzinbil målt alene på brændselsudgifterne.