Betonindustrien støbt fast i krise for femte år i træk

Den danske betonindustri har siden 2008 købt sig til store ordrer gennem rabatter til lukrative kunder, og det har været med til at slå bunden ud af kassen.

Den danske betonindustri har siden 2008 købt sig til store ordrer gennem rabatter til lukrative kunder, og det har været med til at slå bunden ud af kassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt

At der ikke har været nogle konkurser endnu skyldes, at der blev tjent gode penge før krisen, men 2014 bliver spået til at blive et skæbneår. Branchen er dog præget af mange store spillere, så det er svært at se, hvem der skal fusionere.

Det skriver Børsen.

Kritiske røster er dog langt fra tilfreds med den udeblevne konsolidering af betonindustrien.

- Branchen er nået frem til et tilfredshedsniveau, hvor bare andre ikke gør det bedre end én selv, så er det godt nok. Ambitionsniveauet er for lavt. Ejerne og bestyrelserne lever ikke op til det, man kan forvente af dem, når ledelsen ikke er i stand til at tjene penge. Så må man skifte den ud, siger direktør for Betonelement Foreningen under Dansk Byggeri, Poul Erik Hjort, til Børsen.

Han bakkes op af andre eksperter, der dog påpeger, at det er nemmere sagt end gjort, da branchen er præget af mange ejerledere.