Bestyrelsesmedlemmer i DAB vil kæmpe for deres plads

Det kan trække op til et kampvalg om pladserne i Danske Andelskassers Banks bestyrelse.

Danske Andelskassers Bank. Hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj mellem Randers og Viborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved den kommende ekstraordinære generalforsamling 5. december er syv af bankens otte bestyrelsesmedlemmer således indstillet på genvalg. Med andre ord viger de ikke umiddelbart pladsen for de fire kandidater, som en utilfreds aktionærgruppe - bestående af Lind Invest og Farringdon Netherlands - i oktober meddelte, at den ville opstille.

»Bankens bestyrelse anbefaler, at generalforsamlingen vælger de af bestyrelsen indstillede kandidater,« hedder det i en meddelelse fra banken.

OPTRUKNE FRONTER

Heri fremgår det også, at bestyrelsen er lodret uenig i den utilfredse aktionærgruppes ankepunkter.

I forbindelse med anmodningen om den ekstraordinære generalforsamling udtrykte aktionærgruppen nemlig stor skuffelse omkring den nuværende håndtering af banken - blandt andet i forbindelse med en nedjustering af en stribe målsætninger for DAB's indtjeningsevne tidligere i år. Men bestyrelsen ser positivt på udviklingen.

»Bankens forretningsmæssige og økonomiske udvikling er i god gænge,« hedder det blandt andet i meddelelsen, hvori bestyrelsen også løfter sløret for indholdet af tidligere drøftelser med en af de utilfredse aktionærer.

»Lind Invest A/S' ultimative ejer, Henrik Lind, har tidligere indikeret overfor bankens bestyrelse, at han ønsker, at banken skal indgå i drøftelser om fusion med et konkret andet pengeinstitut - og med dette andet pengeinstitut som fortsættende selskab,« skriver DAB og fortsætter:

»Umiddelbart efter at bestyrelsen havde tilkendegivet, at man ikke på nuværende tidspunkt fandt en sådan model attraktiv for aktionærer og kunder,« meddelte Henrik Lind bankens bestyrelse, at man ønskede indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på valg af ny bestyrelse.

DAB's bestyrelse ønsker modsat at fastholde det nuværende udgangspunkt i strategien om, at banken fortsætter som selvstændigt pengeinstitut.

Den utilfredse aktionærgruppes ejerandel udgjorde i slutningen af oktober 25,5 pct.