Bestyrelsesformand: Der ligger en god upside i den her handel

Bestyrelsesformand i Ascio Technologies, Frank Ewald, er glad for at have fået en del af betalingen i aktier. Han er nemlig sikker på, at de stiger.

"Vi beholder aktierne et godt stykke tid endnu, det er helt sikkert. Der går et stykke tid inden markedet forstår, hvad den her fusion betyder".

Sådan siger Frank Ewald, bestyrelsesformand i Ascio Technologies, der i dag blev solgt til engelske Group NBT Plc. i en handel til godt 200 mio. kr. Han er samtidig partner i venturefonden NorthCap Partners, det tidligere IVS der i dag har slået sig sammen med BankInvests IT-venturefond, på vegne af hvem han har været ansvarlig for udviklingen i IT-virksomheden Ascio Technologies, der under det nye ejerskab bliver en del af verdens største virksomhed indenfor domæneregistrering til virksomheder.

Han mener ikke, at kontanter havde været at foretrække som betalingsmiddel. Ejerne bag Ascio Technologies, IVS, Nordic Venture Partners og Vækstfonden, fik betaling i en blanding ak kontanter, aktier og optioner.

"Fusionen danner så stor en virksomhed, at den kommer op i nogle spændende aktieindeks. Så kommer der større investor-interesse, hvilket jeg tror over tid vil betyde, at aktierne vil stige. Så vi beholder vores aktier, men der er ingen begrænsninger, så vi kan sælge dem nu og udnytte vores optioner, hvis vi ville," siger Frank Ewald.

Foreløbig er betalingen i aktier en god idé for ejerne af Ascio Technologies. Aktierne i Group NBT Plc., der købte den danske IT-virksomhed, er i dag steget på den engelske AIM-børs (Alternative Investment Market Red.) med små 9 pct..

"Og vi tror ikke, at kursstigningen stopper der. Når du har sådan to selskaber, der komplimenter hinanden så godt, så vil aktien stige. Der er tale om en global markedsleder indenfor sin niche," siger Frank Ewald til business.dk.

Hvorfor sælger I nu? Var der en udløbsdato på Ascio, fordi I er en venturefond?

"Det handler altid om, hvornår har du mulighed for at sælge, for du kommer ikke uden om, at der skal også være en køber. Vi har været med i udviklingen af virksomheden i næsten 7 år, og vi har kunnet sælge før, men vi følte, at nu var tiden god. Vi tror, at ved at slå de her to virksomheder sammen , så får alle mest ud af det," siger Frank Ewald.

Han mener, at tiden var inde til at et nyt ejerskab kunne tage over.

"Vi har alle sammen i IVS været entreprenører - vi er ikke sådan nogle, der kører børsnoterede virksomheder, så vi er ikke længere de bedste ejere. Nikiolaj Nyholm (Stifter Red.) kom i sin tid med idéer og koncepter, det lavede jeg om til en forretning, der kunne eskaleres internationalt. Som venturefond skal vi skal gøre det, vi er gode til," siger Frank Ewald.

"Det mest farlige er, at blive forelsket i dine investeringer, er det ikke sådan Warren Buffet siger? Det er jeg nu blevet i Ascio, så det gør selvfølgelig lidt ondt, at nu er det slut," siger han.

Er det her en god handel - ville jeg, hvis jeg var investor i IVS, blive glad for det afkast I har lavet på Ascio?

"Hvis du så den forrentning, vi har lavet, så ville du trække champagne op og være glad. Vi er kommet igennem den hårde periode efter dotcom-boblens brist på en god måde. Det havde været bedre, hvis vi var startet i 2003, frem for i 1999, så havde vi undgået de svære år," siger Frank Ewald.

"Mange tror jo, når man taler venture, at det er deals på Skype-niveau det hele. Men sådan er det ikke altid. Vi har fået markedsprisen. Så det er en god handel, hvis man vurderer værdisætningen i forhold til andre selskaber. Vi har ikke fået en prissætning som Skype, desværre," griner Frank Ewald.