Bestseller runder 20 milliarder i omsætning

Både omsætning og bundlinje vokser hos Danmarks største modekoncern. Ejer Anders Holch Povlsen er »tilfreds«.

Anders Holch Povlsen, Bestseller. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Modekoncernen Bestseller cementerer sin plads som danmarks suverænt største modvirksomhed. Omsætningen stiger med fem procent til 20,1 mia. kroner. Samtidig løfter den jyske tøjvirksomhed resultatet før skat med 21 procent til 1,7 mia. kroner.

Det viser nye tal fra selskabets årsregnskab, og over for Berlingske Business giver ejer Anders Holch Povlsen udtryk for, at han er tilfreds.

»Regnskabet viser en moderat fornuftig udvikling og et skridt i den rigtige retning. Som markedet er, så tror jeg, at vi i år skal være tilfredse,« siger Anders Holch Povlsen.

Tidligere har Bestsseller ellers tjent hele 3,0 mia. kroner før skat, og den slags resultater tror ejeren ikke er mulig at komme op på igen foreløbig.

»Jeg vil tro, at vi har ramt, hvad man kan kalde "new normal",« siger Holch Povlsen.

Han forventer en moderat fremgang på toplinjen i det nye regnskabsår. Men han er ikke sikker på, at han kan få hævet bundlinjen.

For tiden kæmper Bestseller med en dårlig start på vintersæsonen. Efteråret har været så varmt, at der blevet købt færre nye stykker overtøj og strik til både mænd, børn og kvinder, fortæller modebossen til Berlingske Business.

Med det nye regnskab er Bestseller næsten ti gange større en både nummer to og tre i Danmark inden for mode - IC Group og DK Company - der blot omsætter for et par milliarder kroner.