Bestseller-rigmand scorer milliarder på hemmelige forretninger

Bestseller-ejer og en af landets rigeste mænd ejer et omfattende net af selskaber i Schweiz, som tjener mange penge hjem.

Foto: PR. Bestseller-ejer af Anders Holch Povlsen
Læs mere
Fold sammen

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen tjener styrtende på hemmelige forretninger i Schweiz.

Det skriver Finans.dk.

Det viser en gennemgang af Bestseller-rigmandens omfattende net af selskaber, der indeholder enorme værdier i bl.a. ejendomme, detailhandel, mode og tekstil.

Mange af selskabernes regnskaber indeholder sparsomme oplysninger, og det omfattende forretningsimperium er bygget op omkring selskaber navngivet med datoer. Sidste år tjente selskabet, Bestseller United (Schweiz AG), der ligger helt uden for den kendte struktur i den danske modekoncern, 1,2 mia. kr.Til sammenligning havde Bestseller-koncernen her i landet et overskud på 563 mio. kr.

Selskabet i Schweiz havde indtil juni 2016 c/o-adresse hos advokatfirmaet Klauser & Partner i Schaffhausen. Advokatfirmaet har bl.a. specialiseret sig i skatteret, og ifølge lektor i skatteret på Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt kan en mulig forklaring være, at virksomheden har flyttet licenser og rettigheder til Schweiz. På den måde dirigeres en del af indtægterne til det skattegunstige land, hvor selskabsskatten kan komme helt ned omkring 10 pct.

»Det er der masser af virksomheder, som gør, og det er helt legitimt, hvis de er flyttet ud på det rigtige tidspunkt og til de rigtige værdier,« siger Thomas Rønfeldt.

Finans.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra såvel Bestseller som advokatfirmaet, der huser det schweiziske selskab.