Bestseller på milliardopkøb i England

Modekoncernen Bestseller er ifølge nyhedsbureauet Reuters i gang med at købe den britiske tøjvirksomheden M and M Direct for 140 millioner pund, svarende til 1,3 milliarder kroner.

Anders Holch Povlsen er i gang med at købe op for over en milliard i England. Fold sammen
Læs mere
Bestseller med Anders Holch Povlsen i spidsen er i gang med at lægge over en milliard kroner på bordet i en handel med det britiske modefirma M and M Direct, der har online salg af discount-tøj som sin kerneforretning.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har M & M Direct mandag meddelt, at selskabet har underskrevet en aftale om, at Bestseller overtager M and M Direct for 140 millioner pund, svarende til 1,3 milliarder kroner.

Det lader til, at Anders Holch Povlsen og Bestseller får fingrene i M and M Direct, som er en af Europas største online discount-modebutikker, lige inden, tøjkoncernen skulle slippes løs på den britiske børs. Ifølge en artikel på det britiske medie insidermedia.com var M and M Direct i gang med at gøre sig klar til en børsnotering til en forventet værdi på mellem 140 og 170 millioner pund, svarende til mellem 1,3 og 1,6 milliarder kroner.

M and M Direct har siden 2007 været ejet af den amerikanske kapitalfond TA Associates, men virksomheden blev allerede grundlagt i 1987, da Mark Ellis og Martin Churchward slog sig sammen for at sælge end-of-line sportsprodukter til udsalgspris. Siden har butikken udviklet sig til også at omfatte modetøj, sko og accessories.

Bestseller har med Anders Holch Povlsen vist sig som en energisk opkøber, særligt inden for detailbranchens digitale aktører. Han har blandt andet ejerandel i Zalando, Stylepit.com (tidligere Smartguy), Asos og den online dagligvarebutik Nemlig.com.Med M and M Direct får Anders Holch Povlsen en tøjbutik med mere end 4.000 mærkevarer på tværs af dametøj, herretøj, børnetøj, sko og accessories til discountpriser. M and M Direct har over en million kunder og har 33 millioner besøgende i deres online-butik hvert år. 

I virksomhedens seneste årsregnskab kunne der noteres en omsætning på 119 millioner pund, svarende til 1,1 milliarder kroner, mens EBITDA endte på 10,5 millioner pund, svarende til godt 98 millioner kroner. Det er en fremgang på henholdsvis 9 procent og 21 procent fra året før.

Salget til Bestseller skal godkendes af myndighederne og forventes ifølge Reuters at være afsluttet inden for otte uger.