Bestseller-milliardærer har selskaber i skattely

Læk af fortrolige skatteoplysninger afslører, at Allan Warburg og Dan Friis fra Bestseller i Kina har personlige formueselskaber på de Britiske Jomfruøer

Dan Friis og Allan Warburg fra Bestseller, der er nogle af Danmarks rigeste, har ifølge DR Nyheders oplysninger oprettet selskaber i skattely.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Medejerne af tøjgiganten Bestseller i Kina, Allan Warburg og Dan Friis, har oprettet selskaber i det caribiske skattely på de Britiske Jomfruører. 

Det afslører nye oplysninger, som er blevet lækket til DR Nyheder. Det drejer sig om 2,5 millioner fortrolige dokumenter, mails og kopier af pas. Det er langt fra Bestseller-milliardærerne, der er de eneste, der er nævnt i de oplysninger, som DR Nyheder har fået fingrene i. 

Navne på 100.000 ejere af anonyme selskaber og fonde i skattely skulle angiveligt være oplyst. I gennemgangen er DR stødt på mindst halvtreds danskere, der ejer selskaber i skattely. 

I princippet er det lovligt at oprette selskaber i skattely, men eksperter er mistænksomme. 

»Man kan bruge selskaberne til at snyde i skat på forskellige måder. Man kan også bruge dem til at holde kortene tæt til kroppen, fordi man ikke er forpligtet til at lave et regnskab,« siger Niels Johannesen, lektor ved Københavns Universitet og ekspert i skattely, til DR Nyheder. 

Under navnene Allan Warburg Limited og Dan Friis Holdings Limited oprettede de i 2001 hver deres holdingselskab. 

De to afviser over for DR Nyheder, at de med selskaberne snyder i skat.
 
»Vi har ikke haft nogen skattefordel af vores BVI-selskaber. Det kinesiske skattevæsen er fuldt ud informeret om vores virksomheds-setup. Vi betaler indkomstskat af vores skattepligtige indkomst i henhold til skatte-reguleringen i Kina,« skriver de i en mail til DR Nyheder.