Bestseller-milliardær køber sig et skotsk slot

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har i forvejen naturejendomme og godser, og nu har han investeret i et slot for foden af Loch Ness i Skotland. Det gør Holch Povlsen til en af Skotlands største landejere.

Anders Holch Povlsen, administrerende direktør i Bestseller, har investeret i mere ejendom i Skotland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Han kan lide at gå på jagt, og nu har Anders Holch Povlsen fået et eventyrligt slot at opholde sig på, når han og familien besøger det skotske højland. 

Bestseller-ejeren har nemlig erhvervet sig det skotske landsted Aldourie, som ligger ved bredden på den sydlige side af Loch Ness.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Investeringen er på 140 millioner kroner, og Anders Holch Povlsen ejer nu ifølge Børsen syv skotske ejendomme til en samlet værdi af 65 millioner pund, svarende til ca. 600 millioner kroner.

Guide: 5 skotske oplevelserAnders Holch Povlsen ejer ifølge den skotske avis Herald Scotland 150.000 acres - eller over 60.000 hektar - land i Skotland, og det gør den danske erhvervsmand til den næststørste jordbesidder i landet.

Ejendommen, som Bestseller-ejeren nu har købt, er et idyllisk slot, som hidtil er blevet lejet ud til blandt andet bryllupper. Aldourie Castle har plads til 30 gæster på 13 værelser, og har desuden fire stenhuse på den 200 hektar store grund.

Selvom Anders Holch Povlsen er kendt som en mand med blik for gode investeringer inden for blandt andet e-commerce, er motivationen for hans indkøb i Skotland næppe at få penge til at gro. Milliardæren har tidligere sagt til BT, at det i højere grad »handler om en fascination af natur.«

»Jeg er selv vokset op på en gård, og her er nogle ret uberørte steder, som man kan nyde på en helt anden måde. Det er en ren fornøjelse. Men selvfølgelig vil det være rart, hvis grundene ikke falder i pris,« sagde Anders Holch Povlsen til BT.

LÆS OGSÅ: Tag på herretur i Skotland